Nieuws: Jaarverslag Schiphol op tweede plaats Transparantiebenchmark

Gepubliceerd op: 25 november 2016

Met slechts één punt verschil van nummer één, Alliander, won Schiphol Group op donderdag 17 november de tweede plaats in de Transparantiebenchmark. Met de Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken wordt elk jaar de inhoud en kwaliteit van verslaggeving van de top 500 Nederlandse ondernemingen onderzocht. Daarbij wordt met name gekeken naar niet-financiële, maatschappelijke, thema's. Deze tweede prijs is dan ook een publiekelijke erkenning van de open en integrale verslaggeving door Schiphol.

Publiekelijke erkenning

'We zijn super trots op dit resultaat', zegt Els de Groot, Chief Financial Officer van Schiphol Group. 'Vorig jaar behaalden we de 7e plaats en wonnen we bovendien de innovatieprijs. En ook in ons jaarverslag van 2015 communiceren we open en eerlijk over onze resultaten en beleid. Deze tweede plaats sterkt ons om daar verder mee door te gaan.'

'In haar verslaggeving gaat de luchthaven in op een aantal zeer concrete dilemma's,' aldus de jury. 'Deze dilemma's hebben niet alleen betrekking op de huidige situatie, maar gaan ook in op de positie die de luchthaven in de toekomst inneemt.' Ook sprak de jury haar bewondering uit over de toegankelijke vormgeving van het jaarverslag van Schiphol.