Nieuws: Gewijzigde planning baanonderhoud

Het schema van het baanonderhoud voor dit najaar is gewijzigd omdat de werkzaamheden aan een rijbaan richting de Aalsmeerbaan langer gaan duren dan oorspronkelijk gepland. Om te voorkomen dat er een baan in onderhoud is tijdens de herfstvakantie vinden de werkzaamheden aan de Polderbaan twee weken eerder plaats en is het onderhoud aan de Aalsmeerbaan een week opgeschoven ten opzichte van de oorspronkelijke planning.

Gepubliceerd op: 31 juli 2019

Afwijkend baangebruik

Tijdens onderhoudsperiodes zijn start- en landingsbanen niet beschikbaar voor het vliegverkeer. Dit betekent vaak dat de andere banen meer in gebruik zijn voor startende en landende vliegtuigen. Welke banen we inzetten tijdens het baanonderhoud zie je in de planning hieronder.

  • Onderhoud Kaagbaan: 1-15 september
    De Kaagbaan is niet in gebruik van zondag 1 september 23:00 uur tot en met zondag 15 september 23:00 uur. In deze periode verwachten we meer vliegverkeer in zuidelijke richting vanaf de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Ook is de Buitenveldertbaan vaker in gebruik.

  • Onderhoud Polderbaan: 23-29 september
    De Polderbaan is buiten gebruik van maandag 23 september 06:00 uur tot en met zondag 29 september 17:00 uur. Tijdens dit onderhoud zien we een toename van het vliegverkeer op de Buitenveldertbaan en gebruiken we de Zwanenburgbaan voornamelijk in noordelijke richting.

  • Onderhoud Aalsmeerbaan: 29 september-13 oktober
    De Aalsmeerbaan is in onderhoud van zondag 29 september 23:00 uur tot en met zondag 13 oktober 17:00 uur. Hierdoor starten en landen er meer vliegtuigen op de Buitenveldertbaan en is de Zwanenburgbaan in zuidelijke richting in gebruik.

  • Onderhoud Schiphol-Oostbaan: 27 oktober-8 november
    De Schiphol-Oostbaan is niet in gebruik van zondag 27 oktober 23:00 uur tot en met vrijdag 8 november 23:00 uur. Dit onderhoud heeft relatief weinig gevolgen voor het internationale vliegverkeer, alleen zullen er meer kleine vliegtuigen op de Buitenveldertbaan aangewezen zijn.

Wat doet Schiphol om hinder door baanonderhoud te beperken?

Om de hinder te beperken zorgen we ervoor dat we het baanonderhoud zo snel mogelijk uitvoeren en combineren we het met andere werkzaamheden op en rondom de start- en landingsbaan. Die voeren we waar mogelijk gelijktijdig uit zodat de baan zo kort mogelijk buiten gebruik is. Ook houden we in de planning rekening met de extra drukke periodes zoals de zomer- en herfstvakantie, zodat dan alle banen zoveel mogelijk beschikbaar zijn.

Meer informatie

Voor vragen, opmerkingen en meldingen over baanonderhoud kun je terecht op www.bezoekbas.nl. Ben je op zoek naar meer informatie over hinder, vliegroutes en baangebruik, kijk dan op Schiphol als buur.