Nieuws: Geen vliegverkeer van en naar de Zwanenburgbaan

Van maandag 11 mei tot en met dinsdag 19 mei is de Zwanenburgbaan buiten gebruik voor het vliegverkeer vanwege onderhoudswerkzaamheden. Het beperkte aantal vliegtuigen dat nu start en landt op Schiphol, maakt sowieso voornamelijk gebruik van de Kaagbaan en de Polderbaan. Daardoor verwachten we dat het onderhoud aan de Zwanenburgbaan weinig merkbare gevolgen heeft bij jou in de omgeving.

Baanonderhoud Zwanenburgbaan mei 2020

Gepubliceerd op: 8 mei 2020

Inzet Polderbaan en Kaagbaan

In de maand april werd de Zwanenburgbaan nauwelijks ingezet. Er zullen tijdens het baanonderhoud maar weinig vliegtuigen zijn die gebruik moeten maken van de andere landingsbanen als gevolg van de sluiting van de Zwanenburgbaan. Welke start- of landingsbaan wordt ingezet, hangt af van onder andere de beschikbaarheid en de wind- en weersomstandigheden. Bij voorkeur zetten we de Polderbaan en de Kaagbaan in, omdat de aan- en uitvliegroutes langs relatief minder woningen lopen dan bij de andere banen.

Baanonderhoud tijdens coronacrisis

Ondanks het beperkte vliegverkeer als gevolg van de coronacrisis werken we 24 uur per dag hard door om het baanonderhoud niet langer dan noodzakelijk te laten duren. We vervangen circa 80 ton asfalt en vernieuwen waar nodig de baanmarkering van de Zwanenburgbaan. Ook checken we de baanverlichting en vervangen we lampen aan de noordelijke kant van de start- en landingsbaan. We controleren de bekabeling en inspecteren de hemelwaterafvoer. Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans.

Heb je vragen?

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan kun je terecht op www.bezoekbas.nl of bel naar 020-6015555.