Vliegen is voor baby's

Baby on board! Ook als pasgeborene kan je al een echte wereldreiziger worden. Al na zes weken kun je in principe met je baby vliegen. Maar wij snappen ook: dat is natuurlijk best spannend met zo’n kleine. We’ve got you covered! Wij geven je een checklist van waar je allemaal aan moet denken als je op vakantie gaat met een baby. Alleen bedenken hoeveel rompertjes, luiers en slabbetjes je meeneemt, moet je zelf doen.

Mag dit mee ja of nee?

Te beginnen met je handbagage inpakken. Daar zijn natuurlijk regels aan verbonden, zeker als het om vloeistoffen gaat. Reis je met een baby (tot 1,5 jaar) dan mag babyvoeding zonder probleem mee in je handbagage en geldt niet de beperking van 100 milliliter vloeistof. Zorg er wel voor dat je vloeibare of kant-en-klare babyvoeding meeneemt. Het is namelijk niet toegestaan om gekookt water (voor het mengen van de voeding) boven de 100 milliliter mee te nemen in je handbagage. Nog een laatste tip van ons: doe alle vloeistoffen en potjes met melkpoeder bij elkaar in één tasje, zodat dit gemakkelijk te controleren is. Ben je ook sneller door de securitycontrole heen, win-win!

Check, check, dubbelcheck

Inmiddels heb je al je bagage gepakt en ben je op Schiphol aangekomen. Tijd om in te checken! Het verschilt per luchtvaartmaatschappij of je een kinderwagen tot aan de gate mag meenemen en wat de regels hiervoor zijn. Check dit dus van tevoren. Veelal is het zo dat grote kinderwagens moeten worden ingecheckt als ruimbagage. Bij de incheckbalie krijg je een speciaal label, waarna je ‘m inlevert bij één van onze ‘odd-size baggage’-balies. Inklapbare lichtgewicht buggy’s mogen vaak wel mee tot aan de gate, maar kunnen daar alsnog worden ingecheckt.

Next: securitycontrole

Je bagage is ingecheckt, tijd om door de securitycontrole te gaan. Baby’s worden hier altijd handmatig gecontroleerd. Heb je je baby in een draagzak bij je? Dan kan je gewoon met je baby in de scan gaan staan. De technologie waarvan de scan gebruik maakt is niet schadelijk voor je gezondheid, dus jij en je baby kunnen er met een gerust hart doorheen. Als je baby in een buggy zit, rijd je de buggy alvast door en ga je daarna zelf de scan in.

Baby hotspots

Je hebt alle stappen doorlopen, de vliegreis kan beginnen! Als je nog van tevoren wilt kolven of je baby verschonen, kan dat bij één van de vele ‘Baby Care’-plekken op onze luchthaven. Deze zijn te vinden bij de toiletten.

We hebben ook een uitgebreide Baby Care Lounge op de Holland Boulevard (tussen Lounge 2 en Lounge 3). Hier kan je in alle rust je kind in bad doen, voeden en zelfs laten slapen in de speciale bedcabines. En als ouders kun je bijkomen in de comfortabele stoelen en loungebanken.

Zo, je bent er klaar voor! Met deze tips kan jij met je baby gerust op reis. Kind kan de was doen.

Lees ook de vorige blogs

 • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

  Gepubliceerd op:

  Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

 • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

  Gepubliceerd op:

  Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

 • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

  Gepubliceerd op:

  Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?