Leuk om te doen met kinderen op Schiphol

Ga je in de zomervakantie met de kinderen op reis en ben je op zoek naar een manier om de tijd te doden tot het vliegtuig vertrekt? Dan hebben we goed nieuws. Er is op Schiphol namelijk ontzettend veel te doen voor kinderen. Sterker: zelfs als je niet gaat vliegen, is Schiphol een fijne plek voor een dagje uit. Ook vóór security is namelijk van alles te beleven.

Uitrazen

Speelplekken

De kinderen nog even laten uitrazen voor ze uren stil moeten zitten in het vliegtuig? In alle lounges na security zijn plekken met speeltoestellen beschikbaar waar ze naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren om nog even hun energie kwijt te raken.

Uitblazen

Airport Library

Airport Library

Willen jullie even uitblazen? In de Airport Library kun je rustig een boekje lezen op een van de knusse banken. Ook zijn er iPads en touchscreens die beeldverhalen vertellen. En er staat een piano waar een deuntje op gespeeld kan worden. De Airport Library vind je op de Holland Boulevard tussen lounge 2 en 3 en is 24 uur per dag geopend.

Baby Care Lounge

Reis je met een baby? Dan kun je in de Baby Care Lounge in alle rust je kleintje voeden, in bad doen, verschonen of even neerleggen voor een slaapje. Je vindt de Baby Care Lounge, die dagelijks van 06:00 tot 22:00 uur is geopend, op de Holland Boulevard tussen lounge 2 en 3.

Vliegtuigen, vliegtuigen en nog meer vliegtuigen

Vliegtuigen spotten

Wat is nou het allerleukste aan een luchthaven? De vliegtuigen natuurlijk. Ook als je niet zelf op reis gaat kun je, voor security, bij ons terecht. Vanaf het Panoramaterras heb je geweldig uitzicht over het platform, je kijkt er je ogen uit. Neem plaats in de Fokker 100 en voel je voor even een heuse piloot. Het Panoramaterras is dagelijks geopend van 07:00 tot 21:00. De ingang naar het terras vind je in Vertrek 1, toegang is gratis. En bij de gates, dus na security, zit je uiteraard helemaal eerste rang om vliegtuigen te kijken.

Planes@Plaza

Nog meer vliegtuigen vind je bij Planes@Plaza. Deze winkel is niet te missen, want hij is gebouwd in een echte vliegtuigromp! Compleet met landingsgestel, motor en cockpit waar je ook in kunt. Dé plek voor een originele selfie. In de winkel is van alles te koop waar kleine (of grote) luchtvaartfans blij van worden, van modelvliegtuigen tot piloten- en stewardessenkleding voor kinderen en van speelgoed tot games en gadgets. Je vindt Planes@Plaza midden op Schiphol Plaza naast de grote Albert Heijn, de winkel is dagelijks geopend van 08:00 tot 16:00.

Speuren en spelen

Speurtocht

Verspreid over Schiphol Plaza zijn een heleboel interessante plekken te ontdekken. Aan de hand van de Schiphol Speurtocht kom je alles te weten over onze luchthaven. Download de vragenlijst en ga op de luchthaven (voor security) op zoek naar de antwoorden. We geven je vast een hint bij vraag 8: de locatie van deze vraag staat in deze blog.

nijntje

Dit schattige konijntje is al ruim 65 jaar het beste vriendje van veel kinderen. Ook op Schiphol kom je nijntje en haar vriendjes overal tegen. Bij de speelgoedwinkels Let’s Play (in Lounge 2 en op de Holland Boulevard) en Toys (in Lounge 1) zijn natuurlijk de boekjes beschikbaar, maar ook spelletjes voor onderweg, schattige knuffels en nog veel meer leuks van deze pluizige kindervriend. Onze favoriet is uiteraard het boekje nijntje vliegt.

Lees ook de vorige blogs

 • Een dag in het leven van… een projectcontroller

  Gepubliceerd op:

  We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

 • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

  Gepubliceerd op:

  Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

 • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

  Gepubliceerd op:

  Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.