Tijdelijk Personeelsparkeren op Schiphol Centrum

Dien je voor je werk op Schiphol Centrum te zijn en ben je in het bezit van een Schiphol/bedrijfspas?

Dan kan je gebruik maken van de restcapaciteit die wij beschikbaar hebben in de P-WTC parkeergarage. Deze overdekte parkeergarage ligt op loopafstand van de terminal.

Om van deze parkeergarage gebruik te maken, dien je vooraf een reservering te maken. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de parkeergarage gegarandeerd een parkeerplaats voor je beschikbaar heeft. Helaas is in dit geval vol = vol en kan je in dat geval uiteraard gewoon met je reguliere parkeerautorisatie terecht op één van de parkeerterreinen (P5/P30/P40/P44).

Zie de voorwaarden hieronder.

Tarief Personeelsparkeren Schiphol Centrum

Periode Tarief
De eerste 12 uur vanaf € 3,50 per reservering
Na 12 uur max 46,50 euro (per 24 uur)

Het gereduceerde tarief is van toepassing voor de eerste 12 uur. Indien je langer dan 12 uur geparkeerd staat, geldt dat hiervoor het reguliere tarief betaald dient te worden. Tussentijdse verhoging in tarieven zijn mogelijk en deze kunnen substantieel hoger zijn op bepaalde dagen.

Reserveren? Houd hier rekening mee

 • Reserveer alleen de tijdperiode die je wenst te parkeren; gun je collega ook een plek!
 • Vul je kenteken goed in bij het maken van de reservering, anders kan je de garage niet inrijden. De slagboom heeft even de tijd nodig om het kenteken te herkennen en geeft vervolgens een kaartje af. Pak de parkeerticket; de slagboom opent. Met dit kaartje rijdt je ook weer uit. Druk niet zelf al op de knop bij de slagboom!
 • De reservering is alleen geldig voor de WTC parkeergarage en niet voor andere garages! Zie de routebeschrijving naar P-WTC verderop deze pagina alsmede in de reserveerbevestiging die je per mail van ons ontvangt!
 • Rijdt je naar een andere parkeergarage, dan werkt de reservering niet en dien je de parkeertijd zelf af te rekenen!
 • Je kunt maximaal 96 uur voor gewenste inrijdtijd een reservering maken
 • Parkeer je auto in P-WTC op de etages +0 en -2 om de reguliere WTC-abonnementhouders zoveel mogelijk te ontlasten.

Lees de volledige voorwaarden

Tijdelijk personeelsparkeren Schiphol centrum voorwaarden

 • Deze service is alleen bestemd voor personeel met een Schiphol-/bedrijfspas. Daarbij houden wij dezelfde bedrijfspassen aan zoals deze geldt voor het JAS-abonnement. Voor meer informatie over welke passen dit zijn, klik hier.
 • Reserveren is verplicht.
 • Deze service is uitsluitend geldig voor personeel werkzaam op Schiphol en loopt door tot nader order.
 • Het reserveringsbedrag kan worden voldaan via Ideal of creditcard bij het plaatsen van de reservering. Indien er langer dan de reserveerduur wordt geparkeerd moet het restantbedrag bij de betaalautomaat of slagboom worden voldaan.
 • Bij het reserveren dien je bij referentie-nummer verplicht je bedrijfs-/schipholpasnummer in te voeren.
 • Je dient minimaal 24 uur voor inrijden je reservering te hebben gemaakt.
 • Je kan reserveringen maximaal 96 uur voor inrijden aanmaken.
 • Gebruik voor het reserveren een mailadres van je werkgever.
 • Het parkeerproduct is alleen toegestaan voor werk-diensten, niet voor privé zaken.
 • Houdt rekening met je collega’s en reserveer alleen wat je daadwerkelijk gaat gebruiken (en annuleer de reservering indien niet meer van toepassing)!
 • Schiphol behoudt zich het recht voor deze service te stoppen.
 • Inrijden verloopt via kentekenherkenning. Houdt echter je reserveringsnummer (zie emailbevestiging) bij de hand, mocht kentekenherkenning onverhoopt niet werken. Met dit reserveringsnummer kan je via de intercom alsnog in het WTC terecht.

Hier vind je WTC Schiphol parking

Stel je gps in op Schiphol Boulevard 329, 1118 BG Schiphol.

Download hier de routebeschrijving

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het inrijden?

Bij reservering dien je het kenteken op te geven. De slagboom heeft even de tijd nodig om het kenteken te herkennen en geeft vervolgens een kaartje af. Let op: Druk niet zelf al op de knop bij de slagboom, maar wacht totdat er automatisch een parkeerticket wordt uitgegeven. Pak de parkeerticket; de slagboom opent.

Houdt het reserveringsnummer die je in de emailbevestiging hebt ontvangen bij het inrijden bij de hand. Indien kentekenherkenning niet werkt, kan je met je reserveringsnummer je melden via de intercom.

Hoe werkt het uitrijden?

Met het kaartje dat je bij het inrijden hebt gehad, rij je weer uit. Je hoeft niet langs de betaalautomaat. Tenzij je beduidend langer hebt geparkeerd, dan gereserveerd (>2uur); Ga dan langs de betaalautomaat met je parkeerkaartje om na te gaan of je moet bijbetalen.

Kan iedereen gebruik maken van deze service?

Nee, het is alleen voor personeel die voor werk op Schiphol Centrum dient te zijn en in bezit is van een Schiphol-/bedrijfspas. Daarbij houden wij dezelfde bedrijfspassen aan zoals deze geldt voor het JAS-abonnement. Voor meer informatie over welke passen dit zijn, klik hier.

Wanneer stopt deze service?

Deze service loopt tot nader order.

Mag ik ook een plek reserveren voor prive-doeleinden?

Nee, dit product is alleen bestemd voor werkdiensten. Je dient dan ook het zescijferig Schipholpasnummer (achterkant Schipholpas aan de korte zijde) in te voeren.

pas