Duurzamer vliegen. Kan dat?: The Future Case

Vliegen. Iedereen doet het graag. Om mooie plekken te bezoeken, andere culturen te leren kennen of om er gewoon even tussenuit te zijn. Maar we weten inmiddels allemaal dat vliegen bijdraagt aan klimaatverandering.

Vliegen moet anders en veel gaat al anders

Schiphol wil dat jij kunt blijven vliegen en de wereld ontdekken. Maar we beseffen maar al te goed dat vliegen dan anders moet, duurzamer. En inmiddels doen we ook al veel anders. Wat we zoal doen? Dat laten we je graag ervaren met The Future Case, onze nieuwste aanwinst op Schiphol. Met deze interactieve installatie reis je vanuit het verleden naar het heden en de toekomst. Ondertussen ontdek je hoe Schiphol jouw reis verduurzaamt. En er is al meer gebeurd dan je denkt.

Elektrische voertuigen, duurzame stroom, van het gas af, afval hergebruiken

Steeds meer taxi’s en bussen die jou naar Schiphol rijden bijvoorbeeld, zijn elektrisch. Ook op de luchthaven zelf zie je steeds meer elektrische voertuigen. Zoals de bussen die jou van en naar het vliegtuig rijden. En wist je dat heel Schiphol op Hollandse windenergie draait? Jij laadt je mobiel bij ons altijd duurzaam op. Ook is de Aankomst- en Vertrekhal voor een groot gedeelte van het gas af en hebben veel van onze gebouwen het energielabel B. Steeds meer afval wordt hergebruikt, het liefst op de luchthaven zelf.

Duurzame vliegtuigen zijn er pas op de langere termijn

De meeste impact van je reis komt van het vliegen zelf. Ook hiervan laat The Future Case zien waar we staan en wat we gaan doen, samen met onze partners. Nu is het bijtanken van duurzame brandstof (SAF) nog de enige mogelijkheid. Bij sommige airlines kun je het al kopen als je je ticket boekt. Maar er is meer nodig om jouw reis in de lucht te verduurzamen. Wereldwijd wordt hard gewerkt aan elektrische en door waterstof aangedreven vliegtuigen. Toepassing op grote schaal verwachten we echter pas op de langere termijn, tussen 2030 en 2050.

Bezoek The Future Case in Lounge 3 of online

In The Future Case komt het verduurzamen van je hele reis voorbij. Van je vertrek naar Schiphol, je verblijf op de luchthaven tot als je vliegtuig in de lucht is. Ook krijg je tips wat je zelf kunt doen om duurzamer te vliegen. En ook dat is meer dan je denkt. Benieuwd geworden? The Future Case vind je in Lounge 3, naast House of Tulips. Ben jij de komende tijd niet op Schiphol maar wil je toch een kijkje nemen? Ga dan naar www.thefuturecase.nl. We wensen je een goede reis op weg naar duurzamer vliegen!

Lees ook de vorige blogs

 • Hernieuwbare brandstof voor grondafhandeling

  Gepubliceerd op:

  Alle voertuigen voor de grondafhandeling zijn overgegaan op de hernieuwbare brandstof HVO100. Hierdoor wordt 98% minder CO2 uitgestoten.

 • 10.000 nieuwe laadpunten elektrische voertuigen

  Gepubliceerd op:

  We plaatsen voor 2030 tot wel 10.000 nieuwe laadpunten voor elektrische voertuigen. Ze zijn van groot belang om uitstootvrije luchthavens in 2030 te realiseren.

 • Weg van gerecycled plastic in gebruik genomen

  Gepubliceerd op:

  Schiphol test op de luchthaven of wegen van plastic een goed alternatief zijn voor asfalt- en betonwegen. 2023 volgt een tweede stuk.