Schiphol Business Awards: Wie stijgt tot grote hoogte?

Via de Schiphol Business Awards willen we onze Business Partners en hun teams of medewerkers in het zonnetje zetten. Het is onze manier om je te bedanken voor je harde werk en bijdrage aan de service en geweldige reizigerservaring op Schiphol. Het is ook het moment om te netwerken, nieuwe samenwerkingen te ontdekken en toekomstplannen te initiëren. En natuurlijk samen te proosten op wat we bereikt hebben samen. Want dat is waar The Schiphol Connection voor staat: we doen het samen!

Over de awards

De Consumer Awards heten nu de Schiphol Business Awards. De prestigieuze prijzen zijn een erkenning voor iedereen die zich inspant om de reiziger op Schiphol een onvergetelijke ervaring te bieden. Schiphol wil zich graag onderscheiden van andere luchthavens als het gaat om service en klantvriendelijkheid. En daarin spelen onze Business Partners: retailers, servicebedrijven, restaurateurs, parkings en verhuurbedrijven een grote rol.

De vorige winnaars van de Schiphol Business Awards hebben laten zien dat aandacht voor details, design en service echt het verschil kan maken. Wij vinden dat we teams en medewerkers die een buitengewone prestatie leveren op het gebied van innovatie, teamspirit, omzet, gastvrijheid & service en verbinding moeten belonen. Daarom zetten wij hen in het zonnetje met deze awards en hopen we hiermee alle Business Partners te inspireren.

Deelname Business Awards 2019

De inschrijving voor de Business Awards 2019 is geopend. Meld je nu aan!

Je kunt één of meerdere cases indienen voor de Team Spirit Award, de Connection Award en de Innovation Award. De laatste dag dat cases kunnen worden ingestuurd voor de Business Awards 2019 is vrijdag 22 november 2019.

Voor de Hospitality & Service Award en de Growth Award is geen actie benodigd.

Vijf categorieën

We reiken awards uit in vijf categorieën: Innovation, Growth, Hospitality & Service, Team Spirit en Connection. Deze laatste categorie is in 2018 toegevoegd: alle medewerkers van Business Partners kunnen genomineerd worden voor de Connection Award.

Innovation award

Wil je in aanmerking komen voor de Innovation award, stuur dan je meest innovatieve cases in. Dit kan een vernieuwend initiatief zijn, zoals een speciaal design, een creatief concept, een duurzaam project of een effectief trainingsprogramma dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de business op Schiphol of de reizigerservaring. Onze vakjury zal alle ingediende cases beoordelen en hun nominaties voor de beste initiatieven presenteren. Dit jaar krijg je bonuspunten voor een case die ook bijdraagt aan duurzaamheid.

Team Spirit award

Een goed team is goud waard! Heb jij een geweldig team of bewonder je een team van je eigen of een andere business? Geef hen dan op voor de Team Spirit award. De jury beoordeelt de teams op verschillende criteria, zoals welke teams indrukwekkend hebben gepresteerd op het gebied van service, innovatie en effectiviteit, welke teams een historisch hoge omzet hebben behaald en welke teams erin geslaagd zijn om nog een belangrijke, maar verschillende, bijdrage te leveren aan de Schiphol-ervaring. Onze jury zal alle inzendingen beoordelen en maakt in januari de genomineerde teams bekend.

Growth Award

De business partner met de hoogste omzetgroei in 2019 op een like-for-like basis kan zich opmaken voor de Growth award. We maken voor deze award een onderscheid tussen airside en landside. Wil je weten hoe je ervoor staat ten opzichte van je collega’s? In oktober geven we een tussenstand.

Hospitality & Service award

Mystery shoppers gaan op pad om kanshebbers voor de Hospitality & Service award te nomineren.

Connection award

Wie is de medewerker die dagelijks het verschil maakt? Die reizigers op Schiphol een geweldige ervaring biedt en die altijd voor je business klaarstaat? Schiphol zet die medewerker in de schijnwerpers. Stuur nu je topmedewerker in en wie weet behoort hij of zij tot een van de genomineerden. Onze jury zal alle inzendingen beoordelen en maakt in januari de genomineerden bekend. De winnaar en de genomineerden worden op 13 februari 2020 in het zonnetje gezet.

Jury

Voor de Innovation award, Team Spirit award en de Connection award is een deskundige jury aangesteld. Deze bestaat uit medewerkers van Royal Schiphol Group, externe professionals en Business Partners. We maken binnenkort bekend wie de inzendingen voor de Business Awards 2019 beoordelen.

Criteria

Deelnemers

 • Deelnemers kunnen individueel of in teamverband meedingen.
 • Deelnemers moeten een Schiphol Business Partner vertegenwoordigen.
 • Juryleden mogen geen categorieën beoordelen waarin zij zelf een case hebben ingediend.
 • Prijswinnaars moeten bereid zijn om een korte presentatie over hun zaak te geven tijdens de award uitreiking op 13 februari 2020.

Voorwaarden voor indiening

 • De ingediende case moet in het Nederlands of in het Engels worden ingediend.
 • De ingediende case moet betrekking hebben op een Schiphol Business Partner.
 • De ingediende case moet in 2019 hebben plaatsgevonden.
 • Het indienen van een case geeft Royal Schiphol Group het recht om deze case on- en offline te publiceren.
 • Cases die niet aan deze voorwaarden voldoen, zijn uitgesloten van deelname.

Beoordeling door de jury

De jury beoordeelt de cases op de volgende criteria:

 • Originaliteit
 • Impact en effect
 • Kosten
 • Praktisch
 • Duurzaamheid

Bekendmaking winnaars en prijzen

Tijdens een groots evenement op donderdag 13 februari 2020 maken we de winnaars van de Schiphol Business Awards 2019 bekend. Naast eeuwige roem, belonen we de award winnaars met mooie prijzen. Denk aan een bezoek aan een musical met je collega’s, een beach escape met barbecue of een workshop.

Schiphol Business Awards 2018

Het aantal ingezonden cases was vorig jaar overweldigend, alle inzenders enorm bedankt voor jullie inzet! Donderdag 17 januari 2019 zijn de nominaties voor de Schiphol Business Awards 2018 bekendgemaakt en de feestelijke uitreiking was op donderdag 7 februari 2019 in de Fortune Bar van het WTC op Schiphol.

Winnaars Schiphol Business Awards 2018