Nieuws: Tijdelijke bushaltes GOS

Tegelijk met het MKS project speelt ook project GOS (Groot Onderhoud Schiphol). Dit project brengt vanaf 2023 een aantal treinvrije periodes met zich mee waarin een deel van de treinperrons van NS-station Schiphol Airport buiten gebruik zijn. In deze periodes zet NS vervangend vervoer (bussen) in. Hiervoor maakt NS gebruik van het tijdelijke busstation GOS, dat in tweede helft 2022 gerealiseerd wordt aan het eind van de Koepelstraat (project VBW A). De aanleg van het busstation wordt meegenomen in het MKS deelproject VBW Aankomstpassage.

Gepubliceerd op: 25 augustus 2022

In samenspraak met Vervoerregio Amsterdam, ProRail en NS is bepaald dat het tijdelijk busstation bestaat uit twee uitstaphaltes en vier instaphaltes. In de praktijk moet blijken of deze indeling behouden blijft of dat hier wijzigingen in worden aangebracht.

Meeliften

Door projecten efficiënt te combineren kunnen we de overlast voor reizigers zoveel mogelijk beperken. Het MKS deelproject treinstijgpunten maakt gebruik van de treinvrije periodes van GOS. Door juist tijdens deze periodes werkzaamheden uit te voeren is er voor de treinreizigers minder overlast. Op de momenten dat er geen treinen rijden, worden ingrijpende werkzaamheden aan de treinstijgpunten (trappen en roltrappen naar de perrons) uitgevoerd.

Groot Onderhoud Schiphol

Bij de werkzaamheden in de Schipholtunnel worden in beide tunnelbuizen sporen, dwarsliggers en bovenleiding vernieuwd. In de oudste tunnelbuis worden op veilige manier asbesthoudende materialen weggenomen die gebruikt zijn bij de aanleg van de tunnel in de jaren ‘80.