Nieuws: Minder treinen door werkzaamheden Schiphol Airport

Schiphol en ProRail hebben de afgelopen drie weken aan het spoor en de perrons bij Schiphol gewerkt, onder de projecten Groot Onderhoud Schiphol (GOS) en Multimodale Knoop Schiphol (MKS). Omdat er in deze periode maar een tunnelbuis tegelijk open was, reden er minder treinen. Afgelopen weekend werden er daarom NS-bussen ingezet, die reden vanaf het speciaal hiervoor aangelegde tijdelijke busstation aan de Koepelstraat. De volgende werkzaamheden starten zaterdag 9 december.

Gepubliceerd op: 5 december 2023

In drie weken tijd zijn grote stappen gezet op station Schiphol Airport. “We hebben sporen vernieuwd en ook de constructie waar het spoor op ligt. Ook hebben we aan de bovenleiding gewerkt. Dat is allemaal goed verlopen”, vertelt bouwmanager Johan van der Velden van het project Groot Onderhoud Schiphol.

Ook op de perrons is veel werk verzet. Erwin de Boer, bouwmanager Multimodale Knoop Schiphol: “Er is hard gewerkt door onze aannemer. In korte tijd zijn oude hellingbanen gesloopt en afgevoerd per trein, wij hebben aan vijf stijgpunten tegelijk gewerkt in de afgelopen drie weken. We openen nieuwe (rol)trappen maar sluiten ook weer oude af om te verbouwen, de werkzaamheden gaan dan ook gewoon door in de komende periode. De logistiek en beschikbare ruimte op de perrons voor reizigers blijft een uitdaging, om de komende periode door te kunnen werken is er wel 400 ton aan materialen zoals staal, betonplaten, kalkzandsteen, traptreden en zand vervoerd per trein.”

Komend weekend bussen

Na een paar dagen rust gaan we vanaf zaterdag weer aan de slag. Johan van der Velden: “Komend weekend werken we op meerdere plaatsen aan het spoor, waardoor er geen treinen kunnen rijden tussen Amsterdam en Schiphol. Er rijden dan NS-bussen.” Van 14 tot en met 19 december vinden ook werkzaamheden plaats, zowel aan het spoor als aan de trappen en rolpaden op het station. In deze periode rijden minder treinen van en naar de luchthaven.

Plan je reis

Door de werkzaamheden is de treindienst rondom Schiphol aangepast. Plan je reis als je op pad gaat, dan kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.