Algemene Voorwaarden Schiphol Parking & Schiphol Valet Parking: Spreken we dit af voor parkeren?

LET OP!

Algemene voorwaarden. Vrijwel iedereen accepteert ze, maar weinig mensen lezen ze. Het zijn vaak lange teksten met een juridische insteek. Daar is een goede reden voor: vanwege jouw en onze bescherming moeten de voorwaarden waterdicht zijn. De onderstaande tekst is dat beslist niet. De tekst is een samenvatting en geen vervanging van onze algemene voorwaarden. De tekst is alleen bedoeld om je een eerste indruk van de inhoud te geven. Op alle producten van Schiphol Parking en Schiphol Valet Parking gelden uitsluitend de volledige algemene voorwaarden. Lees meer over Schiphol Parking en Schiphol Valet Parking.

Entree

Je hebt een parkeerbewijs nodig om de garage in of het terrein op te komen. Dat kan een parkeerkaart zijn of een creditcard. Als je hebt gereserveerd, is kentekenherkenning de derde mogelijkheid om binnen te komen.

Parkeerplekken

In principe kun je op een parkeergelegenheid niet een specifieke plek reserveren, zoals ‘tweede verdieping’ of ‘dicht bij de uitgang’. Je krijgt een willekeurige parkeerplek aangewezen. De bovenste verdieping van een parkeergarage is niet overdekt. Alle parkeergelegenheden zijn op het terrein van Schiphol.

Schiphol Valet Parking

Schiphol Valet Parking kun je alleen gebruiken als je vooraf hebt gereserveerd. Je geeft je autosleutels af op de afgesproken parkeergelegenheid. Onze parkeermedewerker parkeert die op een veilige plek op het terrein van Schiphol. Bij terugkomst staat je auto weer voor je klaar. De gereden ritten met je auto worden met een gps-systeem geregistreerd.

Elektrische auto’s

Er is een beperkt aantal parkeerplekken voor elektrische auto’s. Daar zijn ook plekken met laadpunten, maar die kun je niet reserveren. Daarom is het noodzakelijk dat je voertuig voldoende energie en ook een andere brandstof heeft, voordat je de parkeergelegenheid binnengaat.

Afmetingen

Is je voertuig maximaal 5 meter lang, maximaal 1.90 meter breed, minder dan 2.500 kilo en niet hoger dan de aangegeven hoogte bij de ingang van de parkeergelegenheid? Dan kun je zonder problemen naar binnenrijden. Let wel: de parkeergarages en parkeerkelders zijn alleen toegankelijk voor voertuigen die lager zijn dan 2 meter. Het P3 parkeerterrein is wel toegankelijk voor voertuigen die hoger zijn dan 2 meter.

Weigeren

We mogen, in alle redelijkheid, je voertuig weigeren. Ook als je hebt gereserveerd. Bijvoorbeeld als we het sterke vermoeden hebben dat er gevaarlijke stoffen in het voertuig zitten.

Verplaatsen

Als je je niet aan de regels houdt, mogen we het voertuig verplaatsen of verwijderen. De kosten die daarmee zijn gemoeid, komen voor eigen rekening.

Verkeersregels

We volgen de wettelijke verkeersregels, tenzij anders aangegeven door een parkeerwachter en/of (tijdelijke) verkeersmaatregelen.

Parkeerduur

Je mag niet langer dan 90 dagen in de parkeergelegenheid staan, tenzij je vooraf toestemming hebt gevraagd om dat te doen. Als je langer blijft staan dan afgesproken, en je reageert niet op onze correspondentie, dan mogen we het voertuig op jouw kosten verwijderen.

Openingstijden

We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar open.

Betaling

Logischerwijs betaal je voor de periode dat je voertuig op de parkeergelegenheid staat. Het bedrag staat aangegeven op een bord bij de ingang van de parkeergelegenheid of op je reservering.

Beveiliging

Videocamera’s beveiligen de parkeergelegenheden. We raden je aan geen waardevolle spullen en dergelijke in het voertuig achter te laten.

Aansprakelijkheid

Parkeren op Schiphol is op eigen risico. Schiphol Nederland BV is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of schade aan het voertuig tijdens het parkeren.

Reserveren

Via onze website reserveer je het parkeerproduct. De reservering is alleen geldig op het afgesproken tijdstip, en voor de afgesproken duur en plek. De reservering moet uiterlijk de dag van tevoren zijn gemaakt. Vanzelfsprekend vul je de juiste gegevens in op het reserveringsformulier. Als je de bevestiging per e-mail hebt ontvangen, is het boekingsproces voltooid. Uiterlijk 24 uur voor de ingangsdatum kun je de reservering nog aanpassen of annuleren.

Persoonsgegevens

Schiphol Nederland BV houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wij slaan je ingevulde gegevens op en analyseren die, zoals je click- en surfgedrag, zodat we je op maat gemaakte aanbiedingen kunnen doen. Wil je dat niet? Dan kun je dit mailen naar info@schiphol.nl.

Laatste punt

Alleen als je de Algemene Voorwaarden van Schiphol Parking accepteert, kun je gebruikmaken van onze parkeerproducten.