Zó werkt de securityscanner - Check, check, dubbelcheck

Het is snel en supersimpel: de securityscanner. Je gaat staan op de aangeven plek, doet je armen omhoog en de scan draait in twee seconden om je heen. Klaar!

Securityscan Schiphol

Wat doet de securityscanner precies?

De van jouw gemaakte scan wordt geanalyseerd door een computer en niet door een beveiligingsmedewerker. Op de scan is je gezicht en lijf niet te zien. Daarmee is je privacy gewaarborgd. Door de millimeter wave technologie checkt de computer wél of er iets ongebruikelijks op je huid zit. Deze technologie is niet schadelijk voor je gezondheid. Passagiers die zwanger zijn of een pacemaker hebben, kunnen met een gerust hart door de securityscanner.

De scan ziet je dus niet naakt en kijkt ook niet door je lijf heen. Dat laatste kan wel met de röntgenapparatuur van de bodyscan. De douane gebruikt de bodyscans ook op Schiphol: bij de zogenaamde 100% controles. Maar niet bij de centrale security.

Het kan zijn dat de computer een voorwerp scant op je huid. In dat geval fouilleert de beveiligingsmedewerker je voor de zekerheid.

Wil je niet door de securityscan? Laat het weten aan het beveiligingspersoneel. Een van de medewerkers zal je dan volledig fouilleren in plaats van de check met de securityscan.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Veelgestelde vragen Contact