Dienstverlening door de passagierassistent: Wat kun je verwachten van de passagierassistent

De passagierassistent is er voor iedereen die moeite heeft om zich zelfstandig over de luchthaven voort te bewegen en/of gebruik te maken van de faciliteiten.

Kan de passagierassistent helpen met mijn bagage?

Ja. De passagier assistent helpt begeleidt je indien nodig bij het inchecken van je ruimbagage, bij het dragen van je handbagage (als je geen medereiziger bij je hebt), bij het opbergen van je handbagage in het vliegtuig, en bij het ophalen van je bagage in de bagagehal.

Mag de passagierassistent medische handelingen verrichten?

Nee. Als er tijdens je begeleiding medische handelingen moeten worden verricht, bijvoorbeeld het aan- of afkoppelen van zuurstof, dan kun je dit via de medische dienst (Airport Medical Services) aanvragen, zo kunnen zij tijdig stand-by staan. Je kunt ook een medereiziger meenemen om je medische handelingen uit te voeren.

Gaat de passagierassistent met mij mee naar het toilet?

Nee. De passagierassistent brengt je uiteraard naar een toilet, maar gaat niet mee naar binnen. Heb je daar hulp nodig? Dan raden we je aan een eigen begeleider mee te nemen.

Gaat de passagierassistent mee winkelen?

Nee. We kunnen je wel altijd een leenrolstoel meegeven.

Is er tijdens de begeleiding en in de wachtruimte gelegenheid om iets te eten/drinken?

Ja, vraag dit aan je passagierassistent. Hij of zij brengt je dan – als er voldoende tijd is, gezien de vertrektijd van je vliegtuig – naar een horecagelegenheid in de buurt. Met de passagierassistent spreek je een tijd en plek af waar jullie elkaar weer zien.

Blijft steeds dezelfde passagierassistent bij mij?

Daar streven we wel naar, maar logistiek is dit niet altijd mogelijk. Dit heeft te maken met wachttijden en locaties.