Dienstverlening door de assistent: Wat kun je verwachten van de assistent

De assistent is er voor iedereen die moeite heeft om zich zelfstandig over de luchthaven voort te bewegen en/of gebruik te maken van de faciliteiten.

Over de assistenten

Kan de assistent helpen met mijn bagage?

Ja. De assistent helpt je indien nodig bij het inchecken van je ruimbagage, bij het dragen van je handbagage (als je geen medereiziger bij je hebt), bij het opbergen van je handbagage in het vliegtuig, en bij het ophalen van je bagage in de bagagehal.

Mag de assistent medische handelingen verrichten?

Nee. Als er tijdens je begeleiding medische handelingen moeten worden verricht, bijvoorbeeld het aan- of afkoppelen van zuurstof, dan kun je dit via de medische dienst (Airport Medical Services) aanvragen. Vermeld bij je aanvraag dat dit moet gebeuren, zodat de medische dienst tijdig stand-by kan staan. Je kunt ook een formele begeleider meenemen om je medische handelingen uit te voeren.

Gaat de assistent met mij mee naar het toilet?

Nee. De assistent brengt je uiteraard naar een toilet, maar gaat niet mee naar binnen. Heb je meer assistentie nodig? Dan raden we je aan een eigen begeleider mee te nemen.

Gaat de assistent mee winkelen?

Nee. Als je graag wilt winkelen is het handig dit met een medereiziger te doen. We kunnen je altijd een leenrolstoel meegeven.

Is er tijdens de begeleiding en in de wachtruimte gelegenheid om iets te eten/drinken?

Ja, vraag dit gewoon aan je assistent. Hij of zij brengt je dan – als er voldoende tijd is gezien de vertrektijd van je vliegtuig – naar een horecagelegenheid in de buurt. Wanneer je klaar bent haalt de assistent je daar ook weer op.

Blijft steeds dezelfde assistent bij mij?

Daar streven we wel naar, maar logistiek is dit niet altijd mogelijk. Als je bijvoorbeeld lang moet wachten kan de assistent niet bij je blijven. Dan haalt een andere assistent je op om naar de gate te gaan. Ook zijn de assistenten die je op het platform begeleiden anderen dan die in het terminalgebouw werken. Maar over het algemeen heb je grotendeels dezelfde assistent.