Proef met biometrie : De grens passeren met je gezicht

Het reisproces van de toekomst testen? Het kan op Schiphol! Bij een van de grensovergangen doen we een proef met biometrie. Met biometrische grenspassage wordt je gezicht je reisdocument.

Ons doel: straks alleen met je gezicht de grens passeren. Ons toekomstbeeld: meerdere controlepunten op Schiphol soepel passeren met biometrie. Dan hou je je paspoort en je instapkaart gewoon in je tas. Je hoeft je alleen één keer te registreren.

Wie kan meedoen met biometrische grenspassage?

Voor onze proef staat een testopstelling op de grens van Schengen naar niet-Schengen. Kom je hier als overstappende reiziger langs en ben je inwoner van de EU boven de 16, dan kun je de vraag krijgen of je mee wilt doen aan de proef.

In drie stappen de grens over

Meedoen kost ongeveer 5 minuten: registreren, de grens passeren en tot slot ga je door het testpoortje. Telkens worden je gezicht en je paspoort gescand.

We zijn blij met je deelname want met de gegevens uit de proef kunnen wij de techniek en het systeem verbeteren. Jouw voordeel; mocht er op piektijden een wachtrij staan voor de grens, dan ga je sneller door de testopstelling.

Meer informatie

Wil je meer details over de proef, hoe we omgaan met jouw gegevens of heb je andere vragen? Uitgebreide informatie over deze proef met biometrische grenspassage vind je hier:

Contact

Heb je nog andere vragen, dan kun je ook een e-mail sturen.

Partners

De proef met biometrische grenspassage is onderdeel van seamless flow. Seamless flow is een programma dat in nauwe samenwerking wordt uitgevoerd tussen de ketenpartners Koninklijke Marechaussee, het ministerie van Veiligheid & Justitie, Douane, KLM en Schiphol. Ook de leveranciers Vision-Box en Scarabee zijn partners binnen dit programma.