Bagage en controles: Op naar je bagage

Naar de bagageband

Vanaf de gate volg je de borden bagagehal. Kijk daar op de schermen bij welke bagageband je moet zijn.

Afwijkende bagage

Heb je afwijkende bagage meegenomen zoals een fiets, kinderwagen of een surfplank? Kijk dan op de schermen en let op het nummer van de band waarop odd-size bagage verschijnt.

Jouw bagage niet op de band?

Soms kan het iets langer duren voordat alle bagage op de band staat. Mocht je toch bagage missen, ga dan naar de informatiebalie van je luchtvaartmaatschappij. Op de schermen staat aangegeven bij welke balie je moet zijn.

Soms wel paspoortcontrole, soms niet

Ben je vertrokken uit een Schengenland, dan hoef je bij aankomst niet door de paspoortcontrole. Schengenlanden - veelal landen in de Europese Unie - hebben afspraken met elkaar gemaakt waardoor je vrij kunt reizen tussen deze landen. Kom je uit een Non-Schengenland, dan wordt je paspoort gecontroleerd bij aankomst in Nederland.

Handig om te weten

  • In de bagagehal staan kaartjesautomaten van de NS. Koop daar alvast je treinkaartje, dan kun je zo inchecken voor de trein. De gele incheckpaaltjes staan op Schiphol Plaza, vlakbij de roltrappen naar de perrons.
  • Bij de bagagebanden hangen ook schermen met informatie over treinen: eventuele vertragingen en storingen staan hier vermeld.