Nieuws: Vooruitblik vliegverkeer 5 - 11 april 2021

In de week na Pasen verwachten gemiddeld 460 vluchten per dag op Schiphol. De landingspieken in de ochtend en avond worden gevolg door startpieken. Tijdens deze piekmomenten kunnen we mogelijk gebruik maken van een tweede start- of landingsbaan. De Polderbaan is vanwege groot onderhoud niet beschikbaar voor het vliegverkeer. Op welke banen geland of gestart wordt, hangt af van de wind- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer. Download de volledige factsheet via bezoekbas.nl.

Gepubliceerd op: 2 april 2021

Verwachte piekmomenten

In de week van 5 tot 11 april 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

Startpieken:
- ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
- ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

Landingspieken:
- ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
- ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

Terugblik 22 - 28 maart 2021

In de laatste week van maart telden we gemiddeld 406 vluchten per dag op Schiphol. Bijna de helft van de vliegtuigen maakte gebruik van de Kaagbaan en bijna een derde vertrok van of landde op de Zwanenburgbaan. Vanwege westenwind is de Buitenveldertbaan op meerdere dagen en een keer ‘s nachts ingezet als hoofdlandingsbaan. Verder is deze baan, net als de Aalsmeerbaan ingezet als tweede baan in piekmomenten. De Schiphol-Oostbaan is op drie ochtenden kort ingezet als tweede landingsbaan vanwege de beperkte zichtomstandigheden.

Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf)

Dagelijkse vooruitblik met Notifly

Naast deze wekelijkse vooruitblik kun je ook dagelijks checken wat je aan vliegverkeer op jouw locatie kunt verwachten via de Notifly app. Hierin kan je tot 24 uur vooruitkijken waar je vliegverkeer kunt verwachten. Ook kan je het baangebruik live volgen en krijg je inzicht in de weersomstandigheden die van invloed zijn op het vliegverkeer. Ga naar Schiphol.nl/Notifly voor meer informatie.