Nieuws: Een nieuw pannendak in Aalsmeer

Deze familie in Aalsmeer kan weer rustig slapen. Zij hebben dankzij de Stichting Leefomgeving Schiphol een nieuw pannendak. Als vliegtuigen dicht over hun huis komen om te landen op de Aalsmeerbaan, dan vliegen bij wind uit het noordwesten de pannen van het dak. Maar dat is met het nieuwe dak verleden tijd.

Gepubliceerd op: 12 februari 2020

Hoe ontstaat dakschade door vliegtuigen?

Wanneer vliegtuigen dalen of juist stijgen verstoren ze de luchtstroming. Dit kan turbulentie of zelfs een kleine wervelwind veroorzaken. Dat noemen we een vortex. Bij bepaalde windrichtingen en als het hard waait, kan deze vortex heel krachtig zijn. Als een vliegtuig gaat landen en laag over een huis vliegt, kan deze vortex het dak raken. Hierdoor trillen dakpannen los en vallen ze van het dak. Dat is natuurlijk enorm vervelend.

Wat doet Schiphol daaraan?

Heb je schade aan je dak veroorzaakt door de vortex van vliegtuigen. Dan kan je deze schade direct telefonisch bij ons melden via 020-6012333 (Schiphol Regiecentrum). We sturen zo snel mogelijk een monteur om de schade te herstellen. De kosten hiervan komen geheel voor rekening van de Stichting Leefomgeving Schiphol. Is er meer nodig, dan gaat de stichting samen met jou op zoek naar een passende maatwerkoplossing voor de schade.

Lees meer hierover op leefomgevingschiphol.nl/vortex-informatie/.