Nieuws: Aalsmeerbaan krijgt jaarlijkse onderhoudsbeurt

De Aalsmeerbaan is van maandag 3 tot en met zondag 9 juni in onderhoud. Hierdoor is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. De vliegtuigen die normaal starten vanaf of landen op de Aalsmeerbaan maken daarom deze periode gebruik van de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan.

Gepubliceerd op: 23 mei 2024

Reparaties, schoonmaken en grasmaaien

Tijdens het onderhoud aan de Aalsmeerbaan herstellen we de baan waar nodig en voeren we kleine reparaties uit. We maken de lampen schoon, controleren de kabels en elektra en maaien het gras rondom de baan. Ook spoelen we de afvoeren van de baan door.

Werkzaamheden aan Kaagbaan

Tijdens het normaal onderhoud aan de Aalsmeerbaan worden in de nacht van donderdag 6 juni op vrijdag 7 juni ook gewerkt aan de kop van de Kaagbaan. Tijdens deze werkzaamheden aan het asfalt en de verlichting, kan zowel de Aalsmeerbaan als de Kaagbaan niet gebruikt worden. Vandaar dat is gekozen om deze werkzaamheden in deze periode uit te voeren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van van donderdag 6 juni 23:00 tot vrijdag 7 juni 06:00.
Het vliegverkeer maakt in deze periode meer gebruik van de Zwanenburgbaan.

Volg het vliegverkeer live

Wil je weten wanneer welke start- of landingsbaan in gebruik is? Kijk dan in de Notifly app of ga naar bezoekbas.nl. Als je vragen hebt over het baanonderhoud of het vliegverkeer kun je contact opnemen met BAS, Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, via 020 601 55 55.