Waar mag je roken op Schiphol?

Nog snel een sigaret roken voor je vlucht vertrekt? Of even een sigaar opsteken na een lange reis? Dat mag niet meer in de terminal. Hoe dat zit en waar je wel mag roken op Schiphol leggen we in deze blog uit.

Rookruimtes gesloten

Sinds 1 april 2020 zijn alle binnenrookruimtes op de luchthaven gesloten. Dit komt door een besluit van de Hoge Raad, waarin is bepaald dat rookruimtes in Nederlandse horeca dicht moeten. Wij hebben ervoor gekozen om alle openbare rookruimtes, zowel voor als na security, te sluiten. Hierdoor is de hele terminal nu rookvrij. Ook roken in de parkeergarages is sinds 1 augustus 2020 niet meer toegestaan. Dit staat ook duidelijk aangegeven bij de ingang van de parkeerterreinen.

Rookzone voor Schiphol Plaza

In de terminal zelf is roken dus verboden, dit geldt ook voor het gebruiken van een e-sigaret. Wil je toch graag een sigaret opsteken? Dat kan alleen buiten op het Jan Dellaertplein, het grote plein voor Schiphol Plaza. Je mag daar roken op de daarvoor aangewezen locaties. Zo hou je ook een beetje rekening met de reizigers die Schiphol Plaza binnengaan of verlaten.

Roken tijdens een overstap op Schiphol

Ben je alleen op Schiphol voor een overstap en wil je even roken? Ook dan moet je naar het Jan Dellaertplein. Houd er rekening mee dat dit veel tijd kost. Je moet namelijk bij terugkomst opnieuw door security. Ook heb je in sommige gevallen een visum nodig voor Nederland. Twijfel je of je genoeg tijd hebt en/of over de juiste papieren beschikt? Een medewerker van de paspoortcontrole of de Marechaussee kan je adviseren.

Sigaretten kopen of meenemen?

Hoewel roken in de terminal dus niet meer kan, kun je nog wel sigaretten kopen op de luchthaven. Heb je sigaretten, sigaren of andere tabak gekocht in het buitenland en wil je dat meenemen naar Nederland? Op de site van de douane lees je hoeveel sigaretten of tabak je belastingvrij mag meenemen.

Lees ook de vorige blogs

 • DeNoize test slimme raamtechnologie bij Schiphol

  Gepubliceerd op:

  DeNoize heeft een proefhuisje vlakbij Schiphol gebouwd om hun slimme raamtechnologie te testen die de geluidsoverlast voor omwonenden kan verminderen.

 • Noord/Zuidlijn naar Schiphol? Een goede zaak!

  Gepubliceerd op:

  Dankzij het doortrekken van de Noord/Zuidlijn houden we Schiphol uitstekend bereikbaar en reis je straks ook met de metro van of naar Schiphol.

 • Nieuwe bestemmingen 2023

  Gepubliceerd op:

  In 2023 vlieg je vanaf Schiphol naar nieuwe en bekende bestemmingen. Alle details en wat er op een aantal van deze plekken te beleven is, lees je in onze blog.