Waar mag je roken op Schiphol?

Nog snel een sigaret roken voor je vlucht vertrekt? Of even een sigaar opsteken na een lange reis? Dat mag niet meer in de terminal. Hoe dat zit en waar je wel mag roken op Schiphol leggen we in deze blog uit.

Rookruimtes gesloten

Sinds 1 april 2020 zijn alle binnenrookruimtes op de luchthaven gesloten. Dit komt door een besluit van de Hoge Raad, waarin is bepaald dat rookruimtes in Nederlandse horeca dicht moeten. Wij hebben ervoor gekozen om alle openbare rookruimtes, zowel voor als na security, te sluiten. Hierdoor is de hele terminal nu rookvrij. Ook roken in de parkeergarages is sinds 1 augustus 2020 niet meer toegestaan. Dit staat ook duidelijk aangegeven bij de ingang van de parkeerterreinen.

Rookzone voor Schiphol Plaza

In de terminal zelf is roken dus verboden, dit geldt ook voor het gebruiken van een e-sigaret. Wil je toch graag een sigaret opsteken? Dat kan alleen buiten op het Jan Dellaertplein, het grote plein voor Schiphol Plaza. Je mag daar roken op de daarvoor aangewezen locaties. Zo hou je ook een beetje rekening met de reizigers die Schiphol Plaza binnengaan of verlaten.

Roken tijdens een overstap op Schiphol

Ben je alleen op Schiphol voor een overstap en wil je even roken? Ook dan moet je naar het Jan Dellaertplein. Houd er rekening mee dat dit veel tijd kost. Je moet namelijk bij terugkomst opnieuw door security. Ook heb je in sommige gevallen een visum nodig voor Nederland. Twijfel je of je genoeg tijd hebt en/of over de juiste papieren beschikt? Een medewerker van de paspoortcontrole of de Marechaussee kan je adviseren.

Sigaretten kopen of meenemen?

Hoewel roken in de terminal dus niet meer kan, kun je nog wel sigaretten kopen op de luchthaven. Heb je sigaretten, sigaren of andere tabak gekocht in het buitenland en wil je dat meenemen naar Nederland? Op de site van de douane lees je hoeveel sigaretten of tabak je belastingvrij mag meenemen.

Lees ook de vorige blogs

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

  • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

    Gepubliceerd op:

    Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?

  • Inpaklijst vliegvakantie

    Gepubliceerd op:

    Wat neem jij mee op vliegvakantie en in het vliegtuig? Met deze checklist voor je bagage weet je zeker wat in je koffer en in je handbagage mee mag.