Vind makkelijk en snel je weg op Schiphol

Vlieg je deze zomer weer voor het eerst sinds corona? Of wil je vanwege de drukte extra goed voorbereid zijn? Dan is het fijn als je op Schiphol niet onnodig lang hoeft te zoeken waar je heen moet. Deze handige tips komen daarbij zeker van pas.

Schiphol Plattegrond

Wil je, voor je naar de luchthaven komt, al even zien waar je moet zijn? Gebruik dan de uitgebreide interactieve plattegrond op onze website of in de Schiphol-app. Zo kun je je thuis vast oriënteren op je bezoek. Kijk bijvoorbeeld waar je de incheckbalie kan vinden, waar je geld kunt wisselen of waar de toiletten zich bij jouw gate bevinden. Ook handig om vast te doen: zoek in de app je vlucht op (of scan op de luchthaven je boardingpass). Je ziet dan direct bij welke vertrekhal, incheckbalie en gate je moet zijn.

Ben je al op de luchthaven? Ook dan is de plattegrond in de app handig. Deze vertelt je namelijk precies waar je op dat moment bent en wat er in de buurt allemaal te vinden is. Via de zoekfunctie ontdek je zo waar de Privium Lounge is, waar je terecht kunt als je iets kwijt bent of juist hebt gevonden of waar je nog een kop koffie kan drinken als je wat tijd over hebt. Geen telefoon bij de hand? Geen zorgen. Overal op de luchthaven staan displays met plattegronden bij de informatiezones.

airport assistent

Schiphol-medewerkers op de luchthaven

Wanneer je aankomt in de vertrekhallen lopen daar deze zomervakantie extra medewerkers rond die een handje helpen. Zij kunnen je vertellen in welke rij je moet aansluiten om in te checken, je bagage af te geven of waar je door security kunt. Je herkent ze aan de Schiphol-hesjes. Natuurlijk kun je de medewerkers ook andere vragen stellen. Ze helpen je graag.

Informatiezones met Self Service Units

Ben je al ingecheckt en door security? In alle lounges vind je informatiezones met Self Service Units (SSU). Naast informatie over je vlucht kun je de SSU ook gebruiken om je te oriënteren via de plattegrond. Je ziet daarop direct waar je je op dat moment bevindt. Bovendien zie je alleen voorzieningen die voor jou vanuit de lounge waar je bent bereikbaar zijn. Ook vind je via de SSU veel andere handige informatie die kan helpen bij je reis. Kom je er toch niet helemaal uit? Via de SSU kun je (video)bellen met een medewerker die je verder kan assisteren. De informatie op de SSU is in maar liefs zeventien talen beschikbaar.

Lees ook de vorige blogs

 • Extra collega’s en vrijwilligers helpen je op reis

  Gepubliceerd op:

  Collega's en vrijwilligers helpen deze zomer op de luchthaven. Ze springen bij in de vertrekhal, de rijen bij security en in de bagagekelder.

 • Vliegen met afwijkende bagage? Geen probleem!

  Gepubliceerd op:

  Wil je je snowboard, rolstoel of huisdier mee het vliegtuig in nemen? Ook met dit soort ‘odd-size’ bagage ben je van harte welkom op Schiphol.

 • Alles wat je wilt weten over bagage en vliegen

  Gepubliceerd op:

  Wat mag er in mijn bagage? Hoe zit het met handbagage en ruimbagage? Kan ik zelf mijn koffer inchecken? Wat gebeurt er met mijn bagage als ik mijn vlucht mis?