Reizen met een onzichtbare beperking

Rollende koffers, informatieschermen, veel reizigers en luchthavenprocessen. Op een grote luchthaven zoals Schiphol komen er allerlei prikkels op je af. Reizen kan soms best stressvol zijn en dat geldt zeker voor reizigers met een onzichtbare beperking zoals autisme. Dat kan een drempel zijn om met het vliegtuig op reis te gaan. Op Schiphol willen we alle reizigers zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom is er een speciaal keycord voor reizigers met een onzichtbare beperking.

Zonnebloemen als subtiel symbool

Op luchthavens wereldwijd word je ermee herkend: het Hidden Disabilities Sunflower keycord. Zoals de naam al verklapt, is het een keycord met zonnebloemen erop. Het is een symbool dat subtiel aan mensen in je omgeving laat zien dat je extra steun, hulp of wat meer tijd nodig hebt. Door het keycord te dragen op Schiphol, houden onze medewerkers daar rekening mee. Zo krijg je wat meer tijd tijdens jouw reis over de luchthaven, bijvoorbeeld bij de securitycontrole.

Wil jij ook zo'n keycord?

Heb je een onzichtbare beperking waardoor je meer tijd nodig hebt om prettig door de security- en paspoortcontrole te gaan? Vraag op de dag van vertrek om het groene keycord bij de Assistance balie in de vertrekhal. Je vindt de balie na het inchecken. Je kunt het keycord ook bestellen via de website van Hidden Disabilities.

Je kunt met dit keycord gewoon bij je reisgezelschap blijven en rustig samen door de security- en paspoortcontrole gaan. Je krijgt geen voorrang, maar je kunt op je eigen tempo door de controles.

Heb je assistentie nodig?

Heb je assistentie nodig op de luchthaven? Geef dat aan bij de boeking van je ticket of reis, tot uiterlijk 48 uur voor vertrek. Je luchtvaartmaatschappij of het reisbureau geeft dit aan ons door

Ga goed voorbereid op reis

Reis je via Schiphol? Bereid je goed voor. Natuurlijk zetten we ons in om samen met onze partners de start van je reis zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. En met de tips en informatie die je hier vindt, draag je zelf ook bij aan een soepele reis. We wensen je alvast een fijne reis!

Lees ook de vorige blogs

 • DeNoize test slimme raamtechnologie bij Schiphol

  Gepubliceerd op:

  DeNoize heeft een proefhuisje vlakbij Schiphol gebouwd om hun slimme raamtechnologie te testen die de geluidsoverlast voor omwonenden kan verminderen.

 • Noord/Zuidlijn naar Schiphol? Een goede zaak!

  Gepubliceerd op:

  Dankzij het doortrekken van de Noord/Zuidlijn houden we Schiphol uitstekend bereikbaar en reis je straks ook met de metro van of naar Schiphol.

 • Nieuwe bestemmingen 2023

  Gepubliceerd op:

  In 2023 vlieg je vanaf Schiphol naar nieuwe en bekende bestemmingen. Alle details en wat er op een aantal van deze plekken te beleven is, lees je in onze blog.