Met je baby op reis via Schiphol

Op reis met de allerkleinste is best spannend. En hoe doe je dat met je baby op een druk Schiphol? Met een klein kind in een wachtrij heb je letterlijk je handen vol. In dit blog vind je vragen en antwoorden voor als je gaat vliegen met je baby.

Waar kan ik de baby verschonen?

Op Schiphol kan je altijd terecht bij een van de vele ‘Baby Care’-plekken. Die vind je bij de toiletten en andere sanitaire voorzieningen. Ben je door security heen en vlieg je buiten het Schengengebied? Dan kan je ook terecht in de Baby Care Lounge op de Holland Boulevard. Hier kan je zelfs je kindje in bad doen.

Kan ik borstvoeding geven of kolven op Schiphol?

Ja, in de ‘Baby Care’-plekken is altijd een rustig plekje om borstvoeding te geven of te kolven. Volg de bordjes richting de toiletten.

Waar kan mijn kindje slapen?

In de Baby Care Lounge hebben we een babyhotel met zeven bedcabines waar je baby helemaal tot rust kan komen. En hier staan ook comfortabele stoelen en loungebanken waar je zelf even kunt bijkomen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen voor mijn kind?

Je hebt vaak flink wat spullen nodig voor je kleine. Hoeveel je mee mag nemen in het vliegtuig kan je navragen bij je luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen aangeven of je bijvoorbeeld een zwaarder tas als handbagage mag meebrengen of dat er babyspullen in het ruim moeten.

Mag babyvoeding mee in mijn handbagage?

Als je reist met je kleintje dan mag de babyvoeding ook mee in je handbagage. De verpakking mag groter zijn dan 100ml.

Kan ik mijn kinderwagens gebruiken op Schiphol?

Ook dit kan je navragen bij je luchtvaartmaatschappij. Vaak mag je eigen kinderwagen mee als ruimbagage. Je kan je kindje dan tot aan de gate in de wagen laten.

Mag ik reizen met een ziek kind?

Iedere baby voelt zich wel eens niet zo lekker. Maar als je kind een besmettelijke ziekte heeft zoals de bof, kinkhoest, mazelen of waterpokken, ga dan even langs de dokter voor een medische verklaring, waarin staat dat het veilig is om te vliegen. Op Schiphol kan je het beste even naar Airport Medical Services om advies te vragen.

Kan ik mijn baby gewoon op schoot houden?

In het vliegtuig reis je inderdaad met je baby op schoot, tenzij je met je luchtvaartmaatschappij iets anders hebt afgesproken. Zo zijn er soms op intercontinentale vluchten special reiswiegjes aan boord.

Lees ook de vorige blogs

 • Een dag uit het leven van een alarmcentralist

  Gepubliceerd op:

  Elke seconde telt in een noodsituatie, daarom heeft Schiphol een eigen noodnummer. Anette van Gelderen neemt je mee op een werkdag bij de Alarmcentrale.

 • Zo ga je snel door de paspoortcontrole

  Gepubliceerd op:

  Dit is een slimme tip voor als je door de paspoortcontrole gaat: kijk of je gebruik kan maken van de eGates waarbij je zelf je paspoort scant.

 • Alles over overstappen op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Of je je nu moet haasten voor je volgende vlucht of je een paar uur de tijd hebt, je wil natuurlijk dat je overstap zo soepel mogelijk verloopt.