Kom jij werken op luchthaven Schiphol?

Zo’n zestigduizend medewerkers bij talloze bedrijven op en rondom Schiphol houden iedere dag, voor en achter de schermen, de luchthaven draaiende. Jij kunt daar één van zijn en we hebben jouw hulp hard nodig. Er is altijd wel een functie die bij jou past, wat je werkervaring, opleidingsniveau of achtergrond ook is. Benieuwd wat voor werk je kunt doen op Schiphol? Hier vind je een kleine greep uit het soort banen dat we op de luchthaven hebben.

Handen uit de mouwen in de operatie

Het is je vast niet ontgaan dat we op Schiphol de afgelopen tijd te maken hebben met personeelstekorten. De hele reis van inchecken tot aan het vliegtuig duurde daarom helaas vaak een stuk langer voor reizigers dan gebruikelijk. Daarom kunnen we nieuwe collega’s goed gebruiken. Kom bijvoorbeeld werken bij security, waar je reizigers controleert bij de securitycheck. Of steek de handen uit de mouwen op het platform, waar je helpt bagage en vracht uit- en in te laden.

Vacatures op Schiphol

Op het platform ‘Werk op Schiphol’ vind je alle relevante informatie over vacatures, stages en luchtvaartgerelateerde opleidingen. Het platform richt zich op instroom, doorstroom en mobiliteit. Werk op Schiphol is bedoeld voor:

 • Iedereen die op zoek is naar werk maar nog geen idee heeft wat de mogelijkheden zijn op Schiphol
 • Werkzoekenden die graag op Schiphol willen werken en gericht willen zoeken naar vacatures
 • Mensen die al op Schiphol werken en behoefte hebben aan een volgende stap in hun loopbaan binnen de luchtvaartsector (en niet weten wat de mogelijkheden zijn)
 • Studenten die op zoek zijn naar een stage of bijbaan

Tussen de reizigers

Oké, zelf op vakantie gaan is natuurlijk het allerleukst. Maar iedere dag in vakantiesfeer je werk doen, is ook niet slecht. In de winkels en restaurants op de luchthaven vertoef je midden tussen de reizigers en zorg je dat zij op prettige wijze hun lastminute inkopen kunnen doen of ontspannen van een hapje of drankje kunnen genieten voor ze vliegen. Ben je niet fulltime beschikbaar? Geen probleem! Een baan in de horeca of retail op Schiphol is ook ideaal als je parttime wilt werken of op zoek bent naar een bijbaan of vakantiebaan.

Achter de schermen op kantoor

Ben je meer op je plek in een kantooromgeving? Ook in dat geval hebben we genoeg te bieden. Ruim tweeduizend collega’s houden zich op kantoor bezig met allerlei specialismen, van vastgoed en IT tot communicatie en logistiek. Samen werken we aan creatieve, duurzame en innovatieve oplossingen om van Schiphol de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige luchthaven ter wereld te maken.

Goed om te weten – Veiligheidsonderzoek

Veiligheid staat voorop op Schiphol. Daarom is voor veel functies op onze luchthaven, zowel op kantoor als in de terminal en aan airside, een veiligheidsonderzoek nodig. Deze zogenaamde Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) wordt afgegeven door de AIVD. Je werkgever zal je hierover informeren.

Lees ook de vorige blogs

 • DeNoize test slimme raamtechnologie bij Schiphol

  Gepubliceerd op:

  DeNoize heeft een proefhuisje vlakbij Schiphol gebouwd om hun slimme raamtechnologie te testen die de geluidsoverlast voor omwonenden kan verminderen.

 • Noord/Zuidlijn naar Schiphol? Een goede zaak!

  Gepubliceerd op:

  Dankzij het doortrekken van de Noord/Zuidlijn houden we Schiphol uitstekend bereikbaar en reis je straks ook met de metro van of naar Schiphol.

 • Nieuwe bestemmingen 2023

  Gepubliceerd op:

  In 2023 vlieg je vanaf Schiphol naar nieuwe en bekende bestemmingen. Alle details en wat er op een aantal van deze plekken te beleven is, lees je in onze blog.