Kom jij werken op luchthaven Schiphol?

Zo’n zestigduizend medewerkers bij talloze bedrijven op en rondom Schiphol houden iedere dag, voor en achter de schermen, de luchthaven draaiende. Jij kunt daar één van zijn en we hebben jouw hulp hard nodig. Er is altijd wel een functie die bij jou past, wat je werkervaring, opleidingsniveau of achtergrond ook is. Benieuwd wat voor werk je kunt doen op Schiphol? Hier vind je een kleine greep uit het soort banen dat we op de luchthaven hebben.

Handen uit de mouwen in de operatie

Het is je vast niet ontgaan dat we op Schiphol de afgelopen tijd te maken hebben met personeelstekorten. De hele reis van inchecken tot aan het vliegtuig duurde daarom helaas vaak een stuk langer voor reizigers dan gebruikelijk. Daarom kunnen we nieuwe collega’s goed gebruiken. Kom bijvoorbeeld werken bij security, waar je reizigers controleert bij de securitycheck. Of steek de handen uit de mouwen op het platform, waar je helpt bagage en vracht uit- en in te laden.

Kom direct op gesprek tijdens de banenmarkt

Ben je op zoek naar een operationele functie zoals grondsteward(ess), platformmedewerker, loodsmedewerker, buschauffeur of verkoopmedewerker? Bezoek dan de banenmarkt op zaterdag 11 juni. Hier kun je kennismaken met bijna 50 bedrijven die op Schiphol actief zijn. Je kunt direct gesprekken voeren of meedoen aan een van de activiteiten die je laten zien hoe leuk werken in de luchtvaart is. Wie weet loop je dezelfde dag nog met een arbeidscontract de deur uit! Meld je wel even vooraf aan, dan weten we zeker dat we voor iedereen tijd genoeg hebben.

Tussen de reizigers

Oké, zelf op vakantie gaan is natuurlijk het allerleukst. Maar iedere dag in vakantiesfeer je werk doen, is ook niet slecht. In de winkels en restaurants op de luchthaven vertoef je midden tussen de reizigers en zorg je dat zij op prettige wijze hun lastminute inkopen kunnen doen of ontspannen van een hapje of drankje kunnen genieten voor ze vliegen. Ben je niet fulltime beschikbaar? Geen probleem! Een baan in de horeca of retail op Schiphol is ook ideaal als je parttime wilt werken of op zoek bent naar een bijbaan of vakantiebaan.

Achter de schermen op kantoor

Ben je meer op je plek in een kantooromgeving? Ook in dat geval hebben we genoeg te bieden. Ruim tweeduizend collega’s houden zich op kantoor bezig met allerlei specialismen, van vastgoed en IT tot communicatie en logistiek. Samen werken we aan creatieve, duurzame en innovatieve oplossingen om van Schiphol de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige luchthaven ter wereld te maken.

Goed om te weten – Veiligheidsonderzoek

Veiligheid staat voorop op Schiphol. Daarom is voor veel functies op onze luchthaven, zowel op kantoor als in de terminal en aan airside, een veiligheidsonderzoek nodig. Deze zogenaamde Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) wordt afgegeven door de AIVD. Je werkgever zal je hierover informeren.

Vacatures op Schiphol

Word jij onze nieuwe collega en ga je binnenkort aan de slag op Schiphol? Zoek via onderstaande links een vacature die bij je past en solliciteer direct.

Lees ook de vorige blogs

 • Actievoorwaarden

  Gepubliceerd op:
 • Jouw vlucht begint al bij je reis naar Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Ga jij de komende weken met het vliegtuig op reis? Denk dan van tevoren goed na over hoe je van en naar de luchthaven reist.

 • Gaat mijn reis vanaf Schiphol door deze zomer?

  Gepubliceerd op:

  Schiphol gaat deze zomer een maximum stellen aan het aantal reizigers dat per dag kan vertrekken. Wat betekent dat als je binnenkort wilt vliegen?