Hoe lang van tevoren moet je op Schiphol zijn?

Natuurlijk wil je niet te laat komen voor je vlucht. Te vroeg is ook niet handig. Je spreekwoordelijke handdoekje neerleggen bij de gate is namelijk echt niet nodig. Maar hoe kom je precies op tijd? Als je let op onderstaande zaken moet dat lukken.

Hoe laat moet je inchecken?

We raden je aan het advies van je luchtvaartmaatschappij op te volgen. Voor de zekerheid nog een uurtje eerder komen lijkt fijn, maar heeft niet zo veel zin. Vaak sta je onnodig te wachten omdat de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappij nog niet open zijn en je je bagage niet kunt afgeven. Dat kan er juist toe leiden dat het drukker wordt in de vertrekhal. Check daarom altijd wat je luchtvaartmaatschappij adviseert en hoe laat de incheckbalies open zijn.

Check de drukte op jouw reisdag

Zal je net zien. Heb je een superstrakke planning, blijken er werkzaamheden op jouw route te zijn waardoor je langer onderweg bent. Check daarom voor vertrek de verwachte drukte op jouw reisdag. Niet alleen zie je daar hoe druk het is, maar we informeren je ook over werkzaamheden of verstoringen op of rond Schiphol. Op vanAnaarBeter kun je bovendien bekijken welke wegwerkzaamheden in de rest van Nederland gepland staan. Reis je met de trein naar Schiphol? Op de site van de NS vind je een overzicht van alle geplande werkzaamheden. Zo kun je hier rekening mee houden voor je op pad gaat.

Download de Schiphol-app

Thuis, onderweg of op de luchthaven, met de Schiphol-app heb je al je reisinformatie bij de hand. Je volgt je vlucht en je persoonlijke reisschema laat precies zien in welke vertrekhal je moet zijn, waar en hoe laat je kunt inchecken en waar je je bagage kunt afgeven. Zet je de notificaties aan dan krijg je een melding wanneer het tijd wordt om naar je gate te gaan en wanneer het boarden begint. Zo kun je optimaal gebruik maken van je tijd na security. Superhandig! Lees meer over de app of download de Schiphol-app direct in de App Store of via Google Play.

Lees ook de vorige blogs

 • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

  Gepubliceerd op:

  Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

 • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

  Gepubliceerd op:

  Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?

 • Inpaklijst vliegvakantie

  Gepubliceerd op:

  Wat neem jij mee op vliegvakantie en in het vliegtuig? Met deze checklist voor je bagage weet je zeker wat in je koffer en in je handbagage mee mag.