Alle lounges op Schiphol

Nog even loungen op de luchthaven voor je vlucht vertrekt? Dat is geen probleem, want we hebben er genoeg. Of je nu gaat voor de levendigheid van shopping lounges 1-4, of liever geniet van het comfort van de Privium of Airline lounges. In dit blog lees je welke lounges er zijn en waar je ze vindt.

Lounge 1 tot en met 4

Nadat je door security bent gegaan kom je, afhankelijk van je bestemming, in een van onze shopping lounges. Lounge 1 voor Europese vluchten, Lounge 2 en 3 voor intercontinentale vluchten en Lounge 4 voor low-cost luchtvaartmaatschappijen. In elk van deze lounges vind je een uitgebreid aanbod winkels, bars en restaurants. Op de Holland Boulevard (tussen Lounge 2 en 3) heb je ook de mogelijkheid om de Airport Library en het Rijksmuseum te bezoeken. Vanuit deze lounges loop je zo door naar je gate.

Privium Lounge – eersteklas genieten

Met een Privium lidmaatschap heb je exclusieve toegang tot een van de comfortabele Privium lounges. Hier geniet je van heerlijk eten en drinken, uitgebreide zakelijke faciliteiten en comfortabele zit- en werkplekken. Je vindt de Privium ClubLounge Departures voor security tussen Vertrek 1 en 2. Na security kun je terecht in de Privium ExpressLounge op de tweede verdieping van Lounge 1, of bij de Privium ClubLounge West op de Holland Boulevard (tussen Lounge 2 en 3).

Privium Lounge voucher

Wil je ook een keer het gemak van de Privium Lounges ervaren? Dat kan! Ook als je (nog) geen Privium lid bent. Met de Privium Lounge Voucher krijg je eenmalig toegang tot één Privium Lounge naar keuze op de dag dat je reist. De ideale plek om je reis te beginnen!

KLM Crown Lounge

Vlieg je businessclass met KLM? Of ben je Flying Blue Platinum- of Gold-deelnemer of SkyTeam Elite Plus-deelnemer? Dan heb je toegang tot een van de twee KLM Crown lounges. Hier vind je werkruimtes, douches en een overheerlijk buffet. Lounge 25 vind je op de tweede verdieping van Lounge 1, tegenover de D-pier en bevindt zich in het Schengengebied. De ingang voor Lounge 52, voor intercontinentale reizigers, vind je op de tweede verdieping op de Holland Boulevard. De lounge zelf zit op de derde verdieping.

KLM crown lounge
Aspire lounges

Overige lounges

Loungen met een fantastisch uitzicht over de start- en landingsbanen onder het genot van een lekkere snack. Daarvoor moet je in de Aspire Lounges zijn. Iedereen kan, tegen betaling, een plekje in de lounge reserveren. Het maakt niet uit met welke maatschappij je vliegt. Aspire Lounge 26, voor Europese vluchten, vind je op de tweede verdieping van Lounge 1 (na security). Aspire Lounge 41, voor intercontinentale vluchten, is te vinden op de bovenste verdieping van Lounge 2 bij de E-pier. In verband met een verbouwing van Aspire Lounge 41 is deze tijdelijk alleen beschikbaar voor businessclass reizigers. Overige reizigers kunnen terecht in het tijdelijke Aspire Café Lounge 41.

Lees ook de vorige blogs

 • Reizen met een onzichtbare beperking

  Gepubliceerd op:

  Reizen kan stressvol zijn, zeker met een onzichtbare beperking als autisme. Het Sunflower keycord laat zien dat je extra steun, hulp of meer tijd nodig hebt.

 • Het APOC maakt Schiphol beter voorspelbaar

  Gepubliceerd op:

  Door met alle partijen op de luchthaven intensief samen te werken en informatie en data te delen, maken we Schiphol beter planbaar en voorspelbaar.

 • Welke kleren trek je aan naar Schiphol?

  Gepubliceerd op:

  Get ready for security! Ons advies is: draag dunne kleding en lage schoenen. In dit blog ontdek je alles over de Schiphol dresscode voor security.