Vertragingen en annuleringen op 5 juli door slecht weer (liveblog gesloten)

Laatste update: 6 juli 2023, 16:32, Amsterdam

Vanwege harde windstoten, regen en slecht zicht door storm Poly is er op woensdag 5 juli tussen 09.00 uur en 16.00 uur zeer beperkt vliegverkeer mogelijk geweest. Hierdoor zijn zowel aankomende als vertrekkende vluchten geannuleerd of vertraagd en is het vluchtschema voor de rest van de dag verstoord.

Schiphol vindt het vervelend dat dit mogelijk impact heeft op jouw reis.

Advies

Vlieg je van of naar Schiphol? Check de actuele vluchtinformatie voordat je vertrekt naar de luchthaven. Is jouw vlucht geannuleerd of vertraagd? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij voor meer informatie. Volg het liveblog hieronder voor updates over de situatie op Schiphol.

Bekijk alle actuele berichten over vandaag

Laatste nieuws

 • Liveblog gesloten

  Deze liveblog is nu gesloten. De informatie die je hierop terugleest, kan verouderd zijn.
  Is je vlucht vandaag geannuleerd? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

  Check voor vertrek naar de luchthaven altijd de actuele vluchtinformatie en ga goed voorbereid op reis.
  Fijne avond

 • Treinverkeer rondom Schiphol wordt langzaamaan opgestart

  De NS geeft aan dat er vanavond enkele treinen van en naar Schiphol gaan rijden. Check voor vertrek de reisplanner op NS.nl.

 • Boek alvast een tijdslot voor je reis

  Nu luchtvaartmaatschappijen passagiers omboeken naar vluchten in de aankomende dagen en de zomervakantie begint, verwachten we extra reizigers te verwelkomen. Hierdoor kan het zijn dat je soms moeten wachten voor de check-in, security of paspoortcontrole. Vlieg je in de komende dagen vanaf Schiphol? Boek dan nu een gratis tijdslot voor security. Zorg dat je ingecheckt en wel op je zelfgeboekte tijdstip bij security bent, dan maak je een soepele start van je reis.

 • Vanmiddag meer vluchten van en naar Schiphol

  Nu de weersomstandigheden verbeteren, zal het aantal vluchten van en naar Schiphol in de loop van de middag stapsgewijs toenemen. Wel blijft het vluchtschema ook de rest van de dag verstoord. Houd daarom de actuele vluchtinformatie in de gaten.

  We werken samen met luchtvaartmaatschappijen eraan om zoveel mogelijk reizigers vandaag nog te laten vertrekken. Luchtvaartmaatschappijen boeken passagiers om naar beschikbare alternatieve vluchten. Het kan zo zijn dat deze vluchten de komende dagen gaan. Neem voor meer informatie contact op met je luchtvaartmaatschappij.

 • Voorlopig nog geen treinverkeer van en naar Schiphol

  De NS en Prorail geven aan dat het nog niet bekend is of de treinen van en naar Schiphol vandaag nog gaan rijden. Zodra de storm gaat liggen, maken zij de schade op en dan pas wordt er meer bekend over het treinverkeer. Wil je met de trein van of naar de luchthaven reizen? Houd de updates op ns.nl in de gaten of kies voor een andere vorm van vervoer.

 • Busvervoer komt langzaam weer op gang

  Connexxion verwacht dat de bussen geleidelijk weer gaan rijden, maar adviseert rekening te houden met vertragingen en ritten die uitvallen. Reis je met de bus van of naar Schiphol? Check eerst connexxion.nl voor je vertrekt.

 • Wind neemt vanmiddag af, nu code oranje

  Het KNMI geeft aan dat in de loop van de middag de wind gaat afnemen. Momenteel kunnen nog (zeer) zware windstoten van 100-120 km/u voorkomen bij Schiphol, hiervoor is nu code oranje van kracht.

 • 400 vluchten geannuleerd

  Op dit moment zijn er 400 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Dit aantal kan vanmiddag nog verder oplopen. Houd de actuele vluchtinformatie goed in de gaten.

 • Grote drukte bij klantenservice luchtvaartmaatschappijen

  Door de vele geannuleerde vluchten vandaag is het erg druk bij de luchtvaartmaatschappij waar jij je ticket hebt geboekt. Het kan daarom even duren voordat je contact krijgt met de klantenservice daar over het omboeken van je vlucht. Schiphol kan je hierbij helaas niet helpen. Bedankt voor je geduld!

 • Geen bussen van en naar Schiphol

  Vanwege de storm rijden er geen bussen van en naar Schiphol. Kijk op connexxion.nl voor updates. Je kunt wel gebruik maken van de taxi.

 • Storm veroorzaakt overlast voor wegverkeer

  De situatie op de wegen rondom Schiphol is gevaarlijk volgens Rijkswaterstaat, vanwege takken op de weg, zware windstoten en hevige regenval. Pas goed op als je de weg op moet en bekijk eerst de actuele verkeerssituatie op rwsverkeersinfo.nl.

 • KNMI geeft code rood af voor Noord-Holland

  Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor de provincie Noord-Holland en noordwest Nederland. Er komen zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u en plaatselijk nog meer. Kijk voor updates op KNMI.nl.

 • Treinverkeer van en naar Schiphol stilgelegd

  Vanwege de slechte weersomstandigheden heeft de NS het treinverkeer van en naar Schiphol en andere stations in Noord-Holland stilgelegd. Reis je vandaag met de trein? Kijk op NS.nl voor updates.