Personeelsparkeren voor mindervaliden: Parkeer vlak bij je werk

Schiphol heeft een groot aantal personeelsparkeerplekken voor mindervaliden, verspreid over de luchthaven. Heb je een gehandicaptenparkeerkaart (GPK)? Dan kun je bij P30, P40 en P12 parkeren op de plaatsen die zijn aangegeven met verkeersbord E06. Met een tijdelijke medische ontheffing (vignet) kun je bij P5, P12, P30 en P40 parkeren op de daarvoor bestemde plekken.

In alle gevallen heb je een parkeerbevoegdheid voor het betreffende terrein nodig.

Parkeren met een gehandicaptenkaart

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

De mindervalidenparkeerplaatsen voor personeel vind je in de eco zones op P30 en P40. In P12 zijn deze plaatsen te vinden op de begane grond in de zuidwest en noordoost hoek. Om ervan gebruik te maken, heb je een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) nodig en parkeerbevoegdheid voor het betreffende parkeerterrein. Zijn er onverhoopt geen mindervalidenplaatsen beschikbaar, dan kun je op P30 en P40 op een vrije plaats in het eco gedeelte parkeren. Plaats altijd je GPK achter de voorruit.

Parkeren met een tijdelijke medische ontheffing

Met een tijdelijke medische ontheffing kun je parkeren op de daarvoor bestemde plekken op P5, P30 en P40. Deze zijn aangegeven met borden “Parkeren met medische ontheffing” en bevinden zich in de eco gedeeltes van de terreinen. Ook op P12 zijn plekken gereserveerd voor het parkeren met medische ontheffing. Deze bevinden zich op de begane grond in de zuidwest en noordoost hoek van de garage.

Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke medische ontheffing (vignet) heb je een verklaring van je bedrijfs- of arboarts nodig. Daarbij is een parkeerbevoegdheid op je pas voor het betreffende terrein noodzakelijk.

Tarieven

De tarieven voor gehandicaptenparkeerplaatsen zijn hetzelfde als voor de andere parkeerplaatsen op het betreffende parkeerterrein. Ga voor tarieven en aanvullende informatie naar de pagina van het terrein waar je wilt parkeren.