Personeelsparkeren voor mindervaliden: Parkeer vlak bij je werk

Schiphol heeft een groot aantal personeelsparkeerplekken voor mindervaliden, verspreid over de luchthaven. Heb je een gehandicaptenparkeerkaart (GPK)? Dan kun je bij P30, P40 en (soms) P12 parkeren op de plaatsen die zijn aangegeven met verkeersbord E06. Met een tijdelijke medische ontheffing kun je er parkeren in een aantal carpoolzones.

Parkeren met een gehandicaptenkaart

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

De mindervalidenparkeerplaatsen voor personeel vind je in de carpoolzones en gebieden voor ECO2 Parking op P12, P30 en P40. Om ervan gebruik te maken, heb je een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) nodig en parkeerbevoegdheid voor het betreffende parkeerterrein. Zijn er onverhoopt geen mindervalidenplaatsen beschikbaar, dan kun je op een vrije ECO2-plaats parkeren. Plaats in dat geval wel je GPK achter de voorruit.

Voor P12 moet er een speciale bevoegdheid op je Schipholpas staan. Deze kun door je handtekening gemachtigde voor e-Vesta laten aanvragen bij het Badge Center.

Parkeren met een tijdelijke medische ontheffing

Met een tijdelijke medische ontheffing kun je parkeren in de ECO2-zones op P30 en P40. Heb je een speciale autorisatie op je Schipholpas of een SKIDATA abonnementskaart, dan kun je ook gebruikmaken van de plekken op P12. Hier vind je de aangewezen plaatsen voor houders van een tijdelijke medische ontheffing in het gedeelte tussen de in- en uitgangen aan de kant van de Evert van de Beekstraat.

Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke medische ontheffing heb je een verklaring van je bedrijfs- of arboarts nodig.

Tarieven

De tarieven voor gehandicaptenparkeerplaatsen zijn hetzelfde als voor de andere parkeerplaatsen op het betreffende parkeerterrein. Ga voor tarieven en aanvullende informatie naar de pagina van het terrein waar je wilt parkeren.