Parkeren voor bedrijven en personeel: Parkeren met een Schipholpas

Om veiligheidsredenen bestaat Schiphol uit verschillende beschermde gebieden, die alleen toegankelijk zijn met een Schipholpas. Schiphol Access & Area Control bepaalt of je organisatie voor deze passen in aanmerking komt. Als dat het geval is, kun je er ook een parkeerbevoegdheid op laten zetten door je werkgever. Zo heb je met één pas toegang tot je werkgebied en het parkeerterrein van jouw keuze.

Terreinen voor Schipholpashouders

Je kunt kiezen uit meerdere parkeerlocaties, verspreid over de hele luchthaven. Zo vind je vrijwel altijd een plek op de route van huis naar je werkomgeving.

P5

Wie in het centrumgebied van het luchthaventerrein werkt en ten noorden of oosten van Schiphol woont, kan gebruikmaken van P5. Parkeerbevoegdheid voor dit personeelsparkeerterrein wordt vergeven op basis van beschikbaarheid en het woonadres van de pashouder.

Lees meer over parkeerterrein P5

P30

Dit grote personeelsparkeerterrein is ideaal voor medewerkers die ten zuiden van Schiphol wonen en in het centrum van de luchthaven werken. Parkeerbevoegdheid wordt vergeven op basis van beschikbaarheid en het woonadres van de pashouder.

Lees meer over parkeerterrein P30

P40

Dit grote personeelsparkeerterrein is ideaal voor medewerkers die ten noorden van Schiphol wonen en in het centrum van de luchthaven werken. Parkeerbevoegdheid wordt vergeven op basis van beschikbaarheid en het woonadres van de pashouder.

Lees meer over parkeerterrein P40

P26

Medewerkers van bedrijven aan de Uiverweg, Snipweg of Postduifweg kunnen een parkeerbevoegdheid voor P26 aanvragen. Is het maximum aantal parkeerbevoegdheden uitgegeven, probeer dan P5, P30 of P40 als alternatief.

Lees meer over parkeerterrein P26

P28

Is je onderneming gevestigd op een locatie aan de eerstelijns vrachtoverslag aan de Pelikaanweg? Dan kun je een parkeerbevoegdheid voor P28 aanvragen. Als er geen parkeerbevoegdheden voor P28 meer worden uitgegeven, bieden P5, P30 en P40 een goed alternatief.

Lees meer over parkeerterrein P28

P30e

Wie in het Freightway-gebouw aan de Flamingoweg werkt, kan een parkeerbevoegdheid voor P30e aanvragen. Is het maximum aantal parkeerbevoegdheden uitgegeven, probeer dan P5, P30 of P40 als alternatief.

Lees meer over parkeerterrein P30e

P50

Dit kleinschalige parkeerterrein in Schiphol-Oost is vooral geschikt als je bedrijf in het Caravellegebouw of Constellationgebouw is gevestigd. Parkeerbevoegdheid wordt vergeven op basis van beschikbaarheid. Dit terrein wordt binnen enkele jaren opgeheven. Daarna kun je het beste gebruik maken van P57.

Lees meer over parkeerterrein P50

P12

De overdekte personeelsparkeergarage P12 is vooral gunstig voor medewerkers van organisaties die actief zijn in het Central Business District (CBD) ten zuiden van Schiphol Centrum. Om in aanmerking te komen voor parkeerbevoegdheid op P12 moeten werkgevers afspraken maken met Schiphol Parking & Mobility Services.

Lees meer over parkeergarage P12

Parkeerplaatsen aanvragen of opzeggen

Als je organisatie is geregistreerd bij Access & Area Control kan een geautoriseerde functionaris van de organisatie voor medewerkers via het eVesta web-portal een Schipholpas met parkeerbevoegdheid voor je aanvragen. Hierna kan je met de Schipholpas parkeren op het terrein waarvoor je organisatie een abonnement heeft afgesloten.

Prijsindicatie

Dit zijn de prijzen per parkeerbevoegdheid of -plaats per maand, exclusief btw:

Parkeerlocatie Prijs per maand (ex. btw)
P5, P30, P40 € 41,41
P26, P28, P30e, P50 € 62,07
P12 € 137,89

Tijdelijk Personeelsparkeren op Schiphol Centrum

Dien je voor je werk op Schiphol Centrum te zijn? Dan zijn er op dit moment een beperkt aantal parkeerplaatsen op Centrum (P-WTC) beschikbaar waar je gebruik van kunt maken.

Je dient, om hier gebruik van te kunnen maken, een reservering te plaatsen zodat wij je een parkeerplaats kunnen garanderen. Je geeft bij de reservering je kenteken op, zodat de slagboom bij het inrijden je nummerbord herkent. De parkeerplekken bevinden zich in de overdekte parkeergarage, op loopafstand van de terminal.