Jouw bezoekerspas: Werknemers

Soms heb je bezoekers nodig om jouw werk te doen, ook in de beperkt toegankelijke en beschermde gebieden van Schiphol. Je kunt dan een Bezoekerspas aanvragen. Hoe, wat, wanneer? Dat lees je hier.

Aanvragen pas

Jouw werkgever heeft toegang tot de digitale webportal eVesta. Hij of zij kan voor jou de Bezoekerspas aanvragen, binnen de openingstijden van het Badge Center. Regel dit zo snel mogelijk, dan is er nog genoeg tijd als de eerste aanvraag wordt afgewezen.

Voorwaarden

Om Schiphol veilig te houden, zijn er strenge regels waaraan Bezoekerspassen, bezoekers en begeleiders moeten voldoen.

  • Jouw werkgever kan alleen een Bezoekerspas voor je aanvragen als jij een geldige, vaste Schipholpas hebt voor de beperkt toegankelijk en/of beschermde gebieden.
  • Schiphol Group mag een aanvraag voor een Bezoekerspas altijd afwijzen zonder reden op te geven.
  • Medewerkers van Ambassades en Consulaten komen niet in aanmerking voor Bezoekerspassen.
  • Iedere begeleider mag maximaal 5 bezoekers meenemen.
  • Een bezoeker mag nooit alleen in de beschermde gebieden komen.
  • Bezoekers jonger dan 15 jaar komen niet in aanmerking voor een Bezoekerspas.

Ophalen en inleveren

Je kunt een Bezoekerspas ophalen bij het Centraal Uitgifte en Inname Punt (CUIP), tussen Vertrekhal 2 en 3. Openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 17.00 uur, behalve op nationale feestdagen. Dan zijn we dicht.

De openingstijden van het bezoekerspas ophaal- en inleverpunt bij Doorlaatpost 60 blijft ongewijzigd; hier kun je op ieder moment van de dag, zowel doordeweeks als in het weekend, terecht.

Bezoekerspassen die je hebt opgehaald bij de Doorlaatposten 3, 43, 60 of 90, moet je daar ook weer inleveren.

Meenemen

Neem bij het afhalen van de Schiphol Bezoekerspas Personen altijd je eigen Schipholpas mee. Je hebt ook een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig. Let op: Schiphol accepteert een rijbewijs niet als legitimatiebewijs.