Verdubbeling overdekt parkeren P3 garage Schiphol

De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Passagiersbeleving op Schiphol staat centraal. Door de groei in aantal passagiers, stijgt de vraag naar parkeerruimte op de luchthaven ook. Met het beschikbaar stellen van meer overdekte parkeerplekken vergroot Schiphol het parkeergemak & -comfort op P3 Lang Parkeren voor zowel particuliere als zakelijke reizigers.

Vanaf P3 Lang Parkeren is de vertrekhal goed bereikbaar: iedere tien minuten vertrekt er een gratis snelbus die reizigers binnen vijf minuten naar de terminal brengt. Vanaf vandaag,dinsdag 19 maart, kunnen reizigers hun auto parkeren in het nieuwe gedeelte van de parkeergarage. In totaal biedt de P3 Lang Parkeren meer dan 15.000 parkeerplekken.

6.000 zonnepanelen op het dak zorgen voor de energievoorziening

De zonnestroom wordt deels gebruikt voor de energie die de parkeergarage verbruikt, onder andere voor de elektrische laadpalen en de LED-verlichting in de garage. De opgewekte energie wordt ook gebruikt voor andere parkeerfaciliteiten op Schiphol.