Een running start voor Pieter

Je sport veel en hebt een uitgebreid sociaal leven. Onverwacht krijg je een hersenbloeding, waardoor je halfzijdig verlamd raakt. Lopen en sporten, dat wat voorheen zó zelfsprekend was, gaat niet meer zomaar. Het overkwam Pieter. Gelukkig liet Atletiek Klub Uithoorn (AKU) zien dat een beperking je niet tegen hoeft te houden om te kunnen sporten. En dat stimuleert het Schipholfonds maar al te graag!

De racerunner, een soort driewielloopfiets, maakt voor Pieter hét verschil. Hij kan samen met zijn hardloopmaatje weer lekker over de atletiekbaan zijn rondes lopen. Want samen sporten is natuurlijk nog leuker! Dankzij de racerunner kan Pieter niet alleen sporten, maar is hij ook mobieler en gaat hij zelf weer op pad. Het maakt hem zelfverzekerder en onafhankelijk, iets wat voor ieder mens belangrijk is.

Sporten toegankelijk maken voor iedereen

Sporten verbindt. Voor mensen met een beperking geldt dat helemaal. Want voor hen is het maken van sociale contacten niet altijd even makkelijk, omdat ze bijvoorbeeld fysiek niet in staat zijn mee te doen. De Atletiek Klub Uithoorn weet dit als geen ander. Zij hebben daarom sinds een paar jaar een trainingsgroep voor mensen met een beperking. Dankzij een donatie van het Schipholfonds kon AKU twee racerunners aanschaffen en kunnen mensen zoals Pieter ook lekker sporten.

Het Schipholfonds stimuleert bewegen in de omgeving van onze luchthaven. Zodat zoveel mogelijk mensen van sport en beweging kunnen genieten. Woon jij in de omgeving van Schiphol en kan jouw vereniging of club een steuntje in de rug gebruiken? Vraag dan een donatie aan.