Nieuwe pier en terminal

Met de bouw van een nieuwe pier en terminal zijn passagiers en luchtvaartmaatschappijen ook in de toekomst verzekerd van een soepele reis via Schiphol. Lees alles over deze twee grote en indrukwekkende bouwprojecten.

Nieuwe pier & terminal

Je zou maar 14 miljoen mensen over de vloer krijgen. Op Schiphol kijken we niet meer op van een gast meer of minder. Maar we willen wel dat iedereen zich prettig blijft voelen op onze luchthaven. Daarom bouwen we een nieuwe pier en terminal. Dankzij de pier met acht nieuwe gates wordt de doorstroming vlotter. In 2023 nemen we ook de nieuwe terminal in gebruik. Daarmee zorgen we voor korte wachttijden, snelle service en optimale veiligheid.

Nieuwe terminal ademt Schiphol

De nieuwe terminal van Schiphol wordt in 2023 in gebruik genomen. Het ontwerp oogt simpel en transparant, maar schijn bedriegt. Architect Kees Kaan van KAAN Architecten vertelt over het goeddoordachte ontwerp achter de eenvoud.

Lees meer over projecten op Schiphol

  • Alle projecten

    Krijg een overzicht van alle projecten op Schiphol. Zie ook het downloadbare overzicht voor de locaties waar we aan werken.

  • Werkzaamheden

    Met alle projecten op Schiphol maken we onze luchthaven klaar voor de toekomst. Bekijk hier de actuele werkzaamheden.

  • Landzijde

    Bij de vernieuwing van een luchthaven komt veel kijken. Zeker op Schiphol, waar heel wat gebeurt op een relatief kleine oppervlakte.

Nu vragen? Straks een antwoord

tomorrow@schiphol.nl