Nieuwe pier en terminal

Met de bouw van een nieuwe pier en terminal zijn passagiers en luchtvaartmaatschappijen ook in de toekomst verzekerd van een soepele reis via Schiphol. Lees alles over deze twee grote en indrukwekkende bouwprojecten.

Nieuwe pier & terminal

Je zou maar 14 miljoen mensen over de vloer krijgen. Op Schiphol kijken we niet meer op van een gast meer of minder. Maar we willen wel dat iedereen zich prettig blijft voelen op onze luchthaven. Daarom bouwen we een nieuwe pier en terminal. Dankzij de pier met acht nieuwe gates wordt de doorstroming vlotter. Met de nieuwe terminal zorgen we voor korte wachttijden, snelle service en optimale veiligheid.

Insiders info

 • Precisiewerk voor de B/C link

  Het plaatsen van de modules voor de tijdelijke link tussen de B- en C-pier was een waar hoogstandje. Projectmanager Kim Filnterman was getuige van de nachtelijke klus.

 • Geen incidenten, geen ongelukken

  De een noemt hem bevlogen, de ander bemoeizuchtig, maar geen aannemer ontsnapt aan zijn toeziend oog. ‘Geen incidenten en geen ongelukken, daarvoor ben ik hier.’

 • Nieuwe bekabeling in het nieuwe jaar

  Middenin het bouwgebied van de nieuwe pier en terminal ligt een brei aan verschillende kabels. Voordat de nieuwbouw start, moeten die allemaal aan de kant. Vanuit Schiphol IT en Schiphol Telematics zijn onder andere Aad Duineveld, Steven Thai, René Joore en Jos Stoelinga hier druk mee.

 • De nieuwe pier bestaat al. Virtueel

  De nieuwe pier op Schiphol bestaat nog niet. Toch liep BIM-manager Michiel van Wijk er al honderden keren doorheen. BIM staat namelijk voor Building Information Management: een tool om gebouwen 3D in kaart te brengen.

 • Nieuwe terminal ademt Schiphol

  De nieuwe terminal van Schiphol wordt in 2023 in gebruik genomen. Het ontwerp oogt simpel en transparant, maar schijn bedriegt. Architect Kees Kaan van KAAN Architecten vertelt over het goeddoordachte ontwerp achter de eenvoud.

Lees meer over projecten op Schiphol

 • Alle projecten

  Krijg een overzicht van alle projecten op Schiphol. Zie ook het downloadbare overzicht voor de locaties waar we aan werken.

 • Werkzaamheden

  Met alle projecten op Schiphol maken we onze luchthaven klaar voor de toekomst. Bekijk hier de actuele werkzaamheden.

 • Landzijde

  Bij de vernieuwing van een luchthaven komt veel kijken. Zeker op Schiphol, waar heel wat gebeurt op een relatief kleine oppervlakte.

Nu vragen? Straks een antwoord

tomorrow@schiphol.nl