- Nieuwe pier en terminal

Het aantal reizigers en vluchten via Schiphol groeit, maar er is niet voldoende ruimte. Daarom bouwen en verbouwen we de komende jaren allerlei locaties en systemen om de capaciteit van de luchthaven uit te breiden. Onder andere een nieuwe pier en terminal. Zo zijn passagiers en luchtvaartmaatschappijen ook in de toekomst verzekerd van een soepele reis naar de eindbestemming.

Afbeelding nieuwe pier en teminal

We zijn nu al hard aan het werk

Om de nieuwe pier en terminal te bouwen, moeten we eerst de infrastructuur in dat gebied aanpakken. Aan airside zijn we al begonnen met voorbereidingen, zodat we dit gebied eind 2017 bouwklaar kunnen opleveren. Op dat moment kan de aanleg van de nieuwe pier beginnen. Ook de infrastructuur aan landzijde gaat op de schop. Onder andere wegen, kabels en leidingen moeten wijken voor het Schiphol van morgen.

Dit is de planning

Dit is de planning - airside project
Wie?
Wat?
Waar?
Wanneer?

Bernardo Gogna over een wereldberoemd Schiphol

De van oorsprong Italiaanse Bernardo Gogna is directeur van het Capital Programme: een pakket bouwprojecten en vernieuwingen op Schiphol. Aan hem de taak om die in goede banen te leiden.

Nieuwe terminal ademt Schiphol

De nieuwe terminal van Schiphol wordt in 2023 in gebruik genomen. Het ontwerp oogt simpel en transparant, maar schijn bedriegt. Architect Kees Kaan van KAAN Architecten vertelt over het goeddoordachte ontwerp achter de eenvoud.

Schiphol op de planning

We zijn volop aan het bouwen om Schiphol klaar te maken voor de toekomst. En dat vergt een behoorlijk strakke planning. Planner Pieter-Bas Siebers is sinds dag één betrokken bij de bouw van de nieuwe pier en terminal.

Perform today. Create tomorrow.