Privium Partner: Goed voor elkaar

Samen uit, samen thuis! Bent u Privium lid en reist u vaak met uw partner of kinderen? Met Privium Partner krijgt uw partner dezelfde voordelen die u heeft op Schiphol. Uw partner kan altijd gebruikmaken van de snelle security- en grenspassage, ook als u niet meereist. Daarnaast zijn er meer voordelen als jullie samen reizen.

U kunt een Partner toevoegen in het Privium dashboard in My Schiphol, via de sectie lidmaatschap.

 • Snelle security- en grenspassage
 • Toegang tot de Privium Lounges en business class inchecken (alleen indien u samen met een Plus lid reist)

De voordelen van Privium Partner

Vliegensvlug inchecken

Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunnen jullie samen business class inchecken. Het maakt niet uit of jullie economy class tickets hebben.

Samen snel door de controles

Uw partner mag gebruikmaken van de Priority lane bij security en de snelle irisscan bij de paspoortcontrole. Ook als u niet meereist.

Lounges voor twee

Een hapje eten, lekker relaxen of allebei aan het werk. Als jullie samen reizen krijgt uw partner toegang tot onze lounges. Dubbel genieten!

Goed om te weten

 • Vliegt uw partner zonder u? Dan gelden niet alle voordelen. Uw partner krijgt wel nog steeds priority bij security en toegang tot de irisscan bij de paspoortcontrole.
 • Uw levenspartner en thuiswonende kinderen van 12 t/m 20 jaar kunnen Privium Partner worden, zakenrelaties helaas niet.
 • Privium leden moeten minimaal 1.55 meter zijn vanwege de irisscan.
 • Uw kinderen moeten een geldig paspoort of Europese identiteitskaart hebben uit de EER.
 • Wordt uw kind 21 jaar? Dan stopt het Privium Partner lidmaatschap. Behalve als uw kind dan uw enige volwassen Privium Partner is.
 • Alleen u kunt een Partner lidmaatschap opzeggen.

Maak een afspraak in de Privium ClubLounge

Meld uw partner snel en eenvoudig aan via uw Mijn Schiphol account. Ga hier naar uw persoonlijke dashboard. U kunt meteen een afspraak inplannen om het lidmaatschap van uw partner te activeren in de Privium ClubLounge Departures. U hoeft niet mee, tenzij u een lidmaatschap aanvraagt voor uw kind onder de 18 jaar. In dat geval heeft u ook dit toestemmingsformulier nodig van de andere ouder. Tevens dient de andere ouder telefonisch bereikbaar te zijn voor aanvullende vragen. Voor het reizen gelden de richtlijnen van de Koninklijke Marechaussee.

Liever een ander lidmaatschap?

 • Privium Plus

  Ideaal voor frequent flyers
  • Snelle security- en grenspassage
  • Toegang tot de Privium Lounges
  • Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence garage
  • Business class inchecken
 • Privium Basic

  Snel naar de gate
  • Snelle security- en grenspassage
  • Toegang tot de Privium Lounges
  • Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence garage
  • Business class inchecken

Veelgestelde vragen

Hoe word ik lid van Privium?

In vier stappen kunt u lid worden van Privium en genieten van de snelle en soepele service tijdens uw reizen via Schiphol.

 1. Maak een keuze tussen Privium Basic of Privium Plus. Klik op uw keuze en vul het inschrijfformulier in. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.
 2. Activeer vervolgens uw Mijn Schiphol account.
 3. Maak een afspraak voor het aanmaken van uw Privium kaart. Dit kunt u eenvoudig online doen via uw Mijn Schiphol account.
 4. Activeer uw Privium kaart in de Privium ClubLounge Departures. Tijdens uw afspraak maken we de Privium kaart aan met uw paspoortgegevens en unieke irispatroon. In de Privium ClubLounge Departures kunt u uw gewenste betaalmethode kiezen. Daarna is de Privium kaart direct klaar voor gebruik en gaat uw lidmaatschap in.

Wie komt er in aanmerking voor een Privium Partner lidmaatschap?

Er kunnen Partner lidmaatschappen worden aangevraagd voor thuiswonende kinderen van 12 tot en met 20 jaar en de levenspartner. Het is dus niet bedoeld voor een zakenpartner of zakelijke relatie. Privium leden moeten minimaal 1.55 meter zijn (i.v.m. hoogte irisscan).

Wanneer kan ik mijn kind Privium Partner lid maken?

Er kunnen Partner lidmaatschappen worden aangevraagd voor thuiswonende kinderen van 12 tot en met 20 jaar. Privium leden moeten minimaal 1.55 meter zijn (i.v.m. hoogte irisscan). Uw kind kan als Privium Partner met u meereizen tot en met de leeftijd van 20 jaar. Kinderen moeten zelf houder zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart hebben uit de EER. Het Partner lidmaatschap wordt voor een kind beëindigd op het moment dat het kind de leeftijdsgrens van 21 bereikt, tenzij het kind het enige volwassen Partner lid is van het hoofdlid.

Moet ik aanwezig zijn als mijn partner een Privium kaart laat maken?

U kunt uw partner eenvoudig voor een Partner lidmaatschap aanmelden in uw Mijn Schiphol omgeving. U hoeft (als “hoofdlid”) niet aanwezig te zijn bij de afspraak in de Privium ClubLounge Departures wanneer uw partner het lidmaatschap activeert. Dit geldt echter niet als u een Privium Partner abonnement aanvraagt voor uw minderjarig kind. Dan moet één van de ouders aanwezig zijn. U dient in de Privium ClubLounge Departures het door de andere ouder ingevulde toestemmingsformulier te overhandigen en de andere ouder moet telefonisch bereikbaar zijn voor aanvullende vragen. Voor het reizen gelden de richtlijnen van de Koninklijke Marechaussee. Na uw bezoek aan de Privium ClubLounge Departures is de kaart direct klaar voor gebruik.

Kan een zakenrelatie mijn Privium Partner worden?

Nee, dit kan helaas niet. Er kunnen Partner lidmaatschappen worden aangevraagd voor thuiswonende kinderen van 12 tot en met 20 jaar en de levenspartner. Het is dus niet bedoeld voor een zakenpartner of zakelijke relatie.

Neem contact op via: