Privium Basic: Snel door security en over de grens

Bent u liever iets later op Schiphol en wilt u dan snel door naar de gate? Met Privium Basic heeft u toegang tot het Priority wachtgebied bij security en duurt de paspoortcontrole nog maar 10 seconden met de irisscan.

 • Snelle security- en grenspassage
 • Toegang tot de Privium Lounges
 • Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence garage
 • Business class inchecken

Uw voordelen bij Privium Basic

Voorrang bij security

Met Privium krijgt u toegang tot het Priority wachtgebied. De securitymedewerker kijkt voor u welke rij het kortst is, zodat u snel door kunt.

In een oogwenk door de controles

Dankzij de irisscanner bent u in 10 seconden voorbij de paspoortcontrole. Het is geen enkel probleem als u een bril of lenzen draagt.

Handige faciliteiten

Omdat u veel tijd wint bij de controles, staat u snel achter security. Daar kunt u ontspannen of nog even werken bij de gate, maar er zijn ook tal van andere faciliteiten.

Veelgestelde vragen

Hoe word ik lid van Privium?

In vijf stappen kunt u lid worden van Privium en genieten van diverse privileges tijdens uw reis via Schiphol.

 1. Kies het Privium lidmaatschap dat het beste bij u past en voer uw e-mailadres in.
 2. Als u al een Mijn Schiphol account heeft, vragen wij u om in te loggen, zodat wij alvast enkele gegevens voor u kunnen invullen. Indien u geen Mijn Schiphol account heeft, komt u meteen op het inschrijfformulier terecht.
 3. Vul het inschrijfformulier in en maak in het formulier een afspraak voor het aanmaken van uw Privium kaart.
 4. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging. Hou voor de zekerheid ook uw SPAM-box in de gaten.
 5. Activeer uw Privium kaart in de Privium ClubLounge Departures. Tijdens uw afspraak maken we de Privium kaart aan met uw paspoortgegevens en unieke irispatroon. Daarna is de Privium kaart direct klaar voor gebruik en gaat uw lidmaatschap in.

Moet ik een frequent flyer zijn om lid te worden van Privium?

Nee, u kunt altijd lid worden van Privium, ongeacht met welke luchtvaartmaatschappij u reist, hoe vaak u vliegt en of u economy-, business- of first class reist.

Kan ik Privium lid worden zonder Nederlands paspoort?

Ja, als u in het bezit bent van een geldig paspoort of ID-kaart uit één van de landen van de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en IJsland dan kunt u lid worden van Privium.

Als u een asielzoeker of vluchtelingenstatus heeft, kunt u helaas geen lid worden in verband met regelgeving van de Koninklijke Marechaussee. Ook met een verblijfsvergunning kunt u geen Privium lid worden.

Hoe kan ik mijn abonnementsvorm wijzigen?

U kunt in Mijn Schiphol uw abonnement wijzigen. Van Basic naar Plus kan altijd; van Plus naar Basic is pas mogelijk na het eerste lidmaatschapsjaar. Bij het doorvoeren van een wijziging kunt u zelf een ingangsdatum selecteren. Bij het wisselen van lidmaatschap (Plus naar Basic of Basic naar Plus) dient er een nieuwe kaart aangemaakt te worden in de Privium ClubLounge Departures. U kunt in Mijn Schiphol hier een afspraak voor maken.

Wat heb ik nodig om een Privium kaart aan te laten maken?

U dient persoonlijk aanwezig te zijn. Om uw Privium kaart direct klaar te maken voor gebruik, dient u uw geldige paspoort of Europese ID-kaart mee te nemen. Een rijbewijs voldoet niet als legitimatie.

Indien uw partner zijn of haar (Privium Partner) lidmaatschap komt activeren, dan dient u als hoofdlid ook aanwezig te zijn.

Indien uw kind (onder de 18) zijn of haar (Privium Partner) lidmaatschap komt activeren, dan dienen beide ouders aanwezig te zijn. Indien dit niet het geval is, dan dient u een kopie van het paspoort van de andere ouder en een door hem of haar ingevuld toestemmingsformulier te overhandigen. Tevens dient de ouder die niet aanwezig is telefonisch bereikbaar te zijn voor aanvullende vragen.

U kunt in Mijn Schiphol eenvoudig een afspraak maken voor het activeren van een Privium kaart.

Hoe werkt heractivatie van het Privium lidmaatschap

Heeft u uw Privium kaart nog en wilt u deze weer heractiveren? In veel gevallen kunnen wij dat op afstand voor u regelen middels dit formulier.

Voorwaarden activatie op afstand:

 • U heeft uw Privium kaart nog in uw bezit en wilt hetzelfde lidmaatschapstype als u eerder had;
 • Deze kaart moet nog geldig zijn (zie expiratiedatum op de kaart);
 • Sinds de beëindiging van het Privium lidmaatschap mag er geen nieuw reisdocument aangevraagd zijn. Deze is namelijk nog niet gekoppeld aan uw Privium kaart;
 • De opzegging van het lidmaatschap mag niet langer dan 2 jaar geleden zijn gedaan.

Neem contact op via:

 • +31 20 601 4222

  Bel ons met uw vraag

 • privium@schiphol.nl

  Stuur ons een e-mail

 • Twitter/X @Privium

  Ga het gesprek aan of volg ons via Twitter/X