Privium Basic: Snel door security en over de grens

Bent u liever iets later op Schiphol en wilt u dan snel door naar de gate? Met Privium Basic heeft u toegang tot het Priority wachtgebied bij security en duurt de paspoortcontrole nog maar 10 seconden met de irisscan.

 • Snelle security- en grenspassage
 • Toegang tot de Privium Lounges
 • Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence garage
 • Business class inchecken

Uw voordelen bij Privium Basic

Voorrang bij security

Met Privium krijgt u toegang tot het Priority wachtgebied. De securitymedewerker kijkt voor u welke rij het kortst is, zodat u snel door kunt.

In een oogwenk door de controles

Dankzij de irisscanner bent u in 10 seconden voorbij de paspoortcontrole. Het is geen enkel probleem als u een bril of lenzen draagt.

Handige faciliteiten

Omdat u veel tijd wint bij de controles, staat u snel achter security. Daar kunt u ontspannen of nog even werken in de Privium Lounges maar er zijn ook tal van andere faciliteiten.

Liever een ander lidmaatschap?

 • Privium Plus

  Ideaal voor frequent flyers
  • Snelle security- en grenspassage
  • Toegang tot de Privium Lounges
  • Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence garage
  • Business class inchecken
 • Privium Partner

  Goed voor elkaar
  • Snelle security- en grenspassage
  • Toegang tot de Privium Lounges en business class inchecken (alleen indien u samen met een Plus lid reist)

Veelgestelde vragen

Hoe word ik lid van Privium?

In vier stappen kunt u lid worden van Privium en genieten van de snelle en soepele service tijdens uw reizen via Schiphol.

 1. Maak een keuze tussen Privium Basic of Privium Plus. Klik op uw keuze en vul het inschrijfformulier in. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.
 2. Activeer vervolgens uw Mijn Schiphol account.
 3. Maak een afspraak voor het aanmaken van uw Privium kaart. Dit kunt u eenvoudig online doen via uw Mijn Schiphol account.
 4. Activeer uw Privium kaart in de Privium ClubLounge Departures. Tijdens uw afspraak maken we de Privium kaart aan met uw paspoortgegevens en unieke irispatroon. In de Privium ClubLounge Departures kunt u uw gewenste betaalmethode kiezen. Daarna is de Privium kaart direct klaar voor gebruik en gaat uw lidmaatschap in.

Moet ik een frequent flyer zijn om lid te worden van Privium?

Nee, u kunt altijd lid worden van Privium, ongeacht hoe vaak u vliegt, met welke airline u vliegt en of u economy, business of first class reist. U hoeft ook geen lid te zijn van een frequent flyer-programma van welke luchtvaartmaatschappij dan ook.

Kan ik Privium lid worden zonder Nederlands paspoort?

Ja, als u in het bezit bent van een geldig paspoort of Europese ID-kaart uit een van de landen van de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en IJsland dan kunt u lid worden van Privium. Als u een asielzoeker of vluchtelingen-status heeft kunt u helaas geen lid worden in verband met regelgeving van de Koninklijke Marechaussee.

Hoe kan ik upgraden van Privium Basic naar Privium Plus?

U kunt hier uw abonnement wijzigen. Voor een upgrade kunt u ook altijd (per direct) naar de Privium ClubLounge Departures komen.

Wat heb ik nodig om een Privium kaart aan te laten maken?

Om uw kaart direct klaar te maken voor gebruik, hebben we uw geldige paspoort of Europese ID-kaart nodig. Een rijbewijs voldoet niet als legitimatie.

Neem contact op via: