Taxfree winkelen op Schiphol? Zo werkt het!

Wil je tax free shoppen op Schiphol? Ontdek hier hoe het werkt en geniet van de voordelen van duty free winkelen. Op de luchthaven vind je een breed aanbod van toonaangevende merken, unieke producten en goede belastingvrije deals. Je hebt voor je taxfree aankopen na security wel je boardingpass nodig.

Wat is tax free?

Tax free of duty free betekent dat je belastingvrij aankopen kunt doen. Dat is gunstig, want je hoeft dan dus minder te betalen! Alleen sinds 1999 is het échte taxfree winkelen afgeschaft voor reizigers binnen de EU. Reizigers naar bestemmingen buiten de EU kunnen nog wel belastingvrij aankopen doen. Om te voorkomen dat reizigers afhankelijk van hun bestemming een andere prijs voor hetzelfde product betalen, hebben de winkeliers op Schiphol afgesproken de prijzen voor reizigers naar EU en niet-EU bestemmingen gelijk te trekken.

Hoe werkt taxfree shoppen binnen de EU?

Voor het bedrag dat door jou, als je binnen de EU reist, aan btw wordt betaald over diverse producten, bieden de winkels een compensatie. De winkels komen jou als klant tegemoet in het btw-bedrag dat is inbegrepen bij je aankoop als je binnen de EU reist. Alle vertrekkende passagiers op Schiphol kunnen daardoor winkelen tegen dezelfde aantrekkelijke prijzen.

Je voordeel van duty free winkelen

Doordat de winkeliers EU passagiers tegemoet komen in de btw, geniet je op Schiphol altijd van dezelfde voordelige prijzen, ongeacht je bestemming. Ook bieden de winkels op Schiphol special offers over het hele assortiment. Die special offers worden elke twee maanden speciaal geselecteerd uit het aanbod in het winkelcentrum. Op Schiphol vind je toonaangevende merken, maar ook speciaalzaken met bijzondere drank en delicatessen onder één dak.

Uitzonderingen op belastingvrij

Niet alle producten op Schiphol zijn belastingvrij verkrijgbaar. Voor tabak zijn er twee prijzen: voor bestemming binnen de EU (gelijk aan lokaal) en buiten de EU (taxfree, dus goedkoper). De EU staat het namelijk niet toe de prijzen voor tabak te verlagen. Daarnaast betaalt iedere reiziger belasting over boeken, tijdschriften, bloemen en bloembollen. Dit geldt ook voor reizigers met een bestemming buiten de EU.