Taxfree winkelen op Schiphol

Of je nou nog snel iets nodig hebt voor op reis, op zoek bent naar een mooi cadeau of iets exclusiefs voor jezelf, op Schiphol kun je heerlijk winkelen. Je vindt een breed aanbod van toonaangevende merken, unieke producten en goede deals. Je hebt voor aankopen na security slechts je boardingcard nodig.

Taxfree winkelen binnen de EU?

In 1999 zijn de regels vanuit de overheid aangepast en werd echt taxfree winkelen afgeschaft voor reizigers binnen de EU. Reizigers naar bestemmingen buiten de EU konden en kunnen nog steeds belastingvrij aankopen doen. Om te voorkomen dat reizigers afhankelijk van hun bestemming een andere prijs zouden moeten betalen, hebben de winkeliers op de luchthaven afgesproken de prijzen voor EU en niet-EU bestemmingen gelijk te trekken.

Voor het bedrag dat door jou, als je binnen de EU reist, aan btw wordt betaald over diverse producten, bieden de winkels een compensatie. De winkels komen jou als klant tegemoet in het BTW bedrag dat is inbegrepen in je aanschaffing als je binnen de EU reist. Alle vertrekkende passagiers op Schiphol kunnen daardoor winkelen tegen dezelfde aantrekkelijke prijzen.

Je voordeel

Doordat de winkeliers EU passagiers tegemoet komen in de BTW, heb je als consumenten op Schiphol altijd hetzelfde voordeel, ongeacht je bestemming. Ook bieden de winkels op Schiphol special offers over het hele assortiment. Die special offers worden elke twee maanden speciaal geselecteerd uit het aanbod in het winkelcentrum. Op Schiphol vind je toonaangevende merken, maar ook speciaalzaken met bijzondere drank en delicatessen onder één dak.

Uitzonderingen

Voor tabak zijn er twee prijzen: voor bestemming binnen de EU (gelijk aan lokaal) en buiten de EU (taxfree dus goedkoper). De EU staat het namelijk niet toe de prijzen voor tabak te verlagen. Er zijn daarnaast een paar categorieën die buiten de reguliere regels vallen, zoals boeken, tijdschriften, bloemen en bloembollen. Hierover moet wel belasting worden betaald, ook door reizigers met een bestemming buiten de EU.