Inchecken en begeleiding: Assistentie in de Schiphol terminal

Inchecken

Kun je niet zelf inchecken en je bagage afgeven?

Dan ontmoet je je assistent

  • via één van de blauwe aanmeldzuilen in de vertrekhal of bij de parkeerterreinen;
  • of bij de Assistance-balie in de vertrekhallen.

Ben je al online ingecheckt en heb je geen ruimbagage?

Dan ontmoet je je assistent bij de Assistance-balie in de vertrekhal. Controleer altijd van te voren de inchecktijden van je luchtvaartmaatschappij. En reken een uur extra om je aan te melden bij de aanmeldzuil of de Assistance-balie.

Kun je wél zelf inchecken en je bagage afgeven?

Dan verwijst de medewerk(st)er van de incheckbalie je na het inchecken naar de dichtstbijzijnde Assistance-balie. Vanaf daar begeleiden we je graag verder.

Extra assistentie bij vertrek

Wil je worden begeleid in je eigen rolstoel?

Het personeel van de incheckbalie labelt je rolstoel voor belading in het vliegtuig. Wij adviseren in dat geval niet online in te checken maar bij de incheckbalie van je luchtvaartmaatschappij op Schiphol.

Je kunt in jouw eigen rolstoel tot aan de ingang van de vliegtuigdeur blijven zitten. Vanaf dit punt verzorgt de luchtvaartmaatschappij dat jouw rolstoel wordt ingenomen en verder wordt afgehandeld richting de bagageruim van het vliegtuig. Alléén wanneer je zelf nadrukkelijk aangeeft dit niet te willen kun jij jouw eigen rolstoel bij checkin achterlaten en gebruik maken van de rolstoel van Schiphol.

In je eigen tempo door de controles?

Heb je een onzichtbare beperking waardoor je meer tijd nodig hebt om prettig door de security- en paspoortcontrole te gaan? Vraag op de dag van vertrek om het groene keycord bij de Assistance balie in de vertrekhal. Zo kunnen we je herkennen en je de tijd en ruimte geven als je dat wenst. Heb je van tevoren assistentie aangevraagd? Dan kunnen we je met voorrang door de securitycontrole helpen. Kijk hiervoor op de pagina assistentie aanvragen voor meer informatie.

Je kunt met dit keycord gewoon bij je reisgezelschap blijven en rustig samen door de security- en paspoortcontrole gaan. Neem de tijd. We wensen je alvast een fijne reis!

Winkelen of iets eten/drinken op Schiphol Plaza

Schiphol Plaza is het winkelgebied voor het inchecken. Als je daar wilt winkelen, kan dat op eigen gelegenheid. De assistent begeleidt je hierbij niet. Rolstoel nodig? Daarvoor zijn de rolstoelen voor algemeen gebruik beschikbaar.

Tip

Geef de assistent duidelijk aan hoe je het liefst wordt begeleid. Jouw wensen zijn leidend in onze dienstverlening. Lees hier meer over onze Kwaliteitsstandaard.