De Schiphol app uitgelegd: Zo helpt je locatie je op weg

Stel, je loopt Schiphol binnen en weet meteen waar je moet zijn. Met de Schiphol app is dat een makkie! Het is natuurlijk aan jou of je wilt dat de app je locatie gebruikt. ‘Wat gebeurt er als ik dit toesta?’ is een logische vraag. Daarom brengen we voor je in kaart wat jij er onderweg aan hebt en wat Schiphol ervan leert.

Je vlucht volgen of de plattegrond voor het eerst bekijken? Dan vraagt de app toestemming om je locatie te gebruiken. Kies ‘Altijd toestaan’ als je wilt dat de app rekening houdt met waar je bent. Zo heb je altijd de laatste vluchtinformatie op zak en ontvang je meldingen over je vlucht, ook als je de app hebt afgesloten.

Weet meteen waar je heen moet

De eerste minuten op de luchthaven zijn altijd een beetje gek. Want eh, waar moeten jij en je koffer heen? Je locatie weet raad en geeft de Schiphol app een seintje dat je er bent. Ping! Een melding vliegt je telefoon binnen en vertelt je waar je heen moet.

Zie wat echt vlakbij is

Het is je misschien al eens gebeurd. Je verheugt je op bepaalde winkels, maar komt er op Schiphol achter dat ze helemaal niet in de buurt zijn. Soms zitten ze zelfs aan de andere kant van de luchthaven. De app gebruikt je locatie om je te laten zien wat wel dichtbij is. Ook vanaf je gate.

Alleen wat nodig is wordt gebruikt

Je locatie wordt gebruikt om je op weg te helpen, niet om je te volgen. Ook als je ‘Altijd toestaan' kiest, komt de app pas in actie als je op Schiphol aankomt. Dus niet thuis of onderweg.

Wat Schiphol leert van jouw locatie

Hoe vroeg komen reizigers aan op Schiphol en wanneer zijn ze bij de gate? Je locatie helpt Schiphol om meer te leren van passagiersstromen en processen te verbeteren. Wil je dit liever niet, ga dan naar Instellingen en zet ‘Deel app analytics’ uit.