Kies je eigen tijdslot voor security

Vlieg je binnenkort vanaf Schiphol? En wil je zelf het tijdstip kiezen waarop je door de securitycontrole gaat, zodat je op tijd bij je vliegtuig bent? Boek dan nu een gratis tijdslot. Je kan dan op een zelfgekozen tijdstip door de securitycontrole en hebt de zekerheid dat je niet lang in de rij hoeft te staan. Lees snel verder over je tijdslot voor security.

Zorgeloos op tijd op reis

Als je gaat vliegen, ben je vaak al dagen van tevoren bezig met hoe laat je op Schiphol moeten zijn, waar je kan inchecken en of je tijd genoeg hebt om bij je vliegtuig te komen. Door vooraf een tijdslot te boeken voor security, weet je precies hoe laat je bij de securitycontrole moet zijn. Dat is alvast een zekerheid! Ook weet je zeker dat je dan niet lang in de rij hoeft te staan, want er is een aparte wachtrij voor reizigers met een tijdslot.

Hoe boek ik een tijdslot?

Het boeken van een tijdslot is gratis en gemakkelijk. Je kan vanaf 3 dagen voor de dag van je vertrek een tijdslot reserveren. Dit werkt als volgt:

  • Ga naar de tijdslot voor security pagina.
  • Klik op de knop ‘Boek een gratis tijdslot’.
  • Vul de vertrekdatum van je vlucht in.
  • Kies je bestemming, luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer.
  • Geef aan met hoeveel personen je reist: je tijdslot geldt voor je hele reisgezelschap.
  • Kies één van de beschikbare tijdsloten. Ieder tijdslot is 15 minuten lang.
  • Vul je e-mailadres in en bevestig je reservering.
  • Je krijgt een bevestiging van je tijdslot en ontvangt een QR-code per e-mail.

Naar security op Schiphol

Zodra je een tijdslot geboekt hebt, zorg je ervoor dat je de QR-code die je hebt ontvangen meeneemt op je mobiel of als print. Als je op Schiphol bent, ga je eerst inchecken. Ben je al online ingecheckt en heb je alleen handbagage? Dan kan je meteen door naar de securitycheck. Zorg dan dat je op het afgesproken tijdstip van je tijdslot daar bent. Bij de rij waar staat ‘Gereserveerd voor tijdsloten’ laat je je QR-code scannen door een Schiphol-medewerker. Je kan daarna zonder lang te wachten door de securitycontrole.

Ben je te vroeg of te laat?

Je geboekte tijdslot is 15 minuten geldig. Als je te vroeg bent, dan vragen we je nog even te wachten tot het begintijdstip van je tijdslot. Ben je te laat en zijn je 15 minuten voorbij? Dan kunnen we niet garanderen dat je gebruik kunt maken van je tijdslot. Geen nood: je kan dan gewoon via de gebruikelijke route door security gaan. Het kan dan zijn dat je bij drukte iets langer moet wachten.

Wil je meer weten over tijdsloten voor security?

Lees ook de vorige blogs

  • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

    Gepubliceerd op:

    Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

  • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

    Gepubliceerd op:

    Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?