News: Kinderen beleven avonturen op de Polderbaan

Waar normaal de Boeings en Airbussen klaar staan voor de start, liepen op zaterdag 7 april ineens allemaal kinderen die in de buurt van de luchthaven wonen. Maar liefst 300 buren waren uitgenodigd voor de Polderbaan Experience: een unieke dag op de grootste startbaan van Schiphol. De Polderbaan is nog tot en met 15 april gesloten voor onderhoud.

Published on: 11 April 2018

De kinderen en hun ouders werden per (air)bus naar de Polderbaan gebracht, waar Schiphol collega’s van de brandweer, marshalling, birdcontrol, baanonderhoud en de sneeuwvloot klaarstonden. Hier konden de kinderen verschillende spellen doen, zoals binnen 90 seconden een brandweerpak aantrekken en een marshallauto loodsen door een parcours op de Polderbaan.

Schatzoeken

Met alle opdrachten konden de kinderen hints verdienen waarmee zij uiteindelijk de schat van de Polderbaan konden vinden. De schatkist lag bij de brandweer en daarin zat voor ieder kind een gouden boekje over Schiphol. Maar er waren nog meer schatten te verdienen. Zo kon je een stukje van de Polderbaan meenemen en mocht je natuurlijk op de foto op de startbaan. Dat leverde vele leuke plaatjes op.

Baanonderhoud

De Polderbaan is drie weken in onderhoud. Daardoor maken de vliegtuigen gebruik van andere start- en landingsbanen en ervaren sommige buren extra hinder. Daarom wilden we onze jonge directe buren betrekken bij het baanonderhoud en ze een interessante en leuke ervaring op de Polderbaan bieden.

Bekijk hier de video van de Polderbaan Experience