Werkgevers kosten pas: Werkgevers

Alles weten over de kosten voor Schipholpassen? We hebben hieronder de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet.

Kosten witte en grijze Schipholpassen

De kostprijs van een witte en grijze Schipholpas is in 2024 met 1,7% naar boven bijgesteld naar € 49,83. Dit in verband met de verwachtte inflatie.

Kosten parkeerpas

Kosten voor een parkeerautorisatie kun je achterhalen via Schiphol Parking op telefoonnummer 020 601 4296 (optie 2) of per mail: parkeren@schiphol.nl

Kosten AIVD

Voor sommige Schipholpassen is een veiligheidsonderzoek door de AIVD nodig. Medewerkers hebben bijvoorbeeld een Verklaring van Geen Bezwaar nodig voor passen met toegang tot beveiligd en beschermd gebied van de luchthaven. Die kosten worden doorberekend en zijn € 177,00 per aanvraag.

Kijk voor meer informatie op www.aivd.nl of mail de Businessunit Veiligheidsonderzoeken: vf@minbzk.nl.

Facturen

Schiphol factureert de kosten voor passen per kalenderjaar. Ieder jaar kiezen we een peildatum waarop we contoleren welke passen jij als werkgever in omloop hebt. Je betaalt voor alle passen het volledige jaartarief, ook als medewerkers ze maar een paar weken of maanden hebben gebruikt.

Passen inleveren

Wordt een pas niet meer gebruikt? Lever hem dan in bij het Badge Center. Anders blijft hij in het systeem staan en blijf je als werkgever betalen. Zodra de pas is ingeleverd, verwijderen we hem uit het systeem en krijg je na de volgende peildatum geen factuur meer.

Wordt de pas helemaal niet ingeleverd? Dan betaal je als werkgever €50,00 administratiekosten.