Schiphol Learning Hub

Bedankt voor je bezoek! Schiphol maakt sinds het najaar van 2021 gebruik van een leeromgeving: de Schiphol Learning Hub. Hét startpunt voor leren en ontwikkelen.

De Schiphol Learning Hub maakt leren toegankelijk en helpt jou en jouw collega’s om vakbekwaam te blijven en ambities te bereiken. Al je verplichte opleidingen en certificeringen zijn er bijvoorbeeld te vinden. De voor jou relevante leeractiviteiten staan automatisch klaar en je ontvangt een bericht als een certificaat bijna verloopt. Daarnaast kun je vanuit de catalogus kiezen uit een breed aanbod van leer- en ontwikkelactiviteiten die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo blijven jij en je collega's de beste in jullie vak.

Hoe heb ik toegang tot de Schiphol Learning Hub

Ben je in dienst van Schiphol of op inhuur basis werkzaam voor de luchthaven? Lees hier meer over de Schiphol Learning Hub en hoe je toegang hebt tot het portaal.

Ben je werkzaam bij een van onze business partners? Dan kun je inloggen met je account via learninghub-extern.schiphol.nl. Heb je nog geen account, vraag deze aan bij de vertegenwoordiger van jouw bedrijf.

Hoe gebruik ik de Schiphol Learning Hub?

In de leeromgeving vind je bij het topic ‘Schiphol Learning Hub’ diverse instructiefilmpjes die jou en je collega’s wegwijs maken door het portaal. Zo kunnen jullie een vliegende start maken en op zoek gaan naar een leeractiviteit die aansluit bij jouw voorkeur.

Ben je binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor het inplannen van leeractiviteiten? In onderstaande werkinstructie lees je meer over:

 • Aanvragen van een account voor de Schiphol Learning Hub.
 • Zoeken van leeractiviteiten in de catalogus.
 • Inschrijven van een medewerker voor een leeractiviteit.
 • Registreren van een medewerker.
 • Uitdraaien en raadplegen van rapportages.

Hoe schrijf ik mijzelf in voor de Safety & Security Learning?

Om een Schipholpas met Platform autorisatie te krijgen, moet je de E-learning volgen. Zie de instructie hieronder voor de manager planner en voor de medewerker.

Storingen & gepland onderhoud

Gepland onderhoud

We zijn continu bezig om de Schiphol Learning Hub te verbeteren. Dit betekent dat met enige regelmaat onderhoud gepleegd wordt. Dit onderhoud proberen we zo goed mogelijk in te plannen, waardoor jij en je collega’s hier zo min mogelijk last van hebben. Hieronder vind je een overzicht met het geplande onderhoud.

We hebben op dit moment geen onderhoud gepland.

Storingen

Helaas kan de Schiphol Learning Hub ook tijdelijk onbereikbaar zijn door een storing. Hieronder vind je de storingen die op dit moment bij ons bekend zijn.

Op dit moment zijn er geen storingen.

Is er geen storing of gepland onderhoud, maar ervaar je wel problemen? Neem contact op met de IT Servicedesk via 020 601 4445. We helpen je graag met de oplossing.

Contact

Heb je vragen over de Schiphol Learning Hub of over jouw inschrijving? Of heb je hulp nodig bij het vinden van een leeractiviteit die bij jou past? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Bij het Veiligheidstrainingscentrum VTC kun je terecht met vragen over leeractiviteiten gericht op:

 • BHV
 • Schiphol Crisis Organisatie
 • Basis training safety & security
 • VCA
 • Veldbevoegdheid
 • E-learning Safety & Security

Je kunt ons bereiken via vtc@schiphol.nl.

Tot ziens in de Schiphol Learning Hub!