Alles over incidentbestrijding op de luchthaven: Brandweer

Het bestrijden van vliegtuigincidenten vereist speciale kennis en vaardigheden. Het VTC Schiphol verzorgt trainingen voor alle brandweerlieden die met vliegtuigincidenten te maken kunnen krijgen.

Leergang Manschap a

Tijdens deze uitgebreide training leer je belangrijke basisvaardigheden die je nodig hebt om brandweerman op Schiphol te zijn. Denk aan uitvoering en ondersteuning bij brandbestrijding, technische hulpverlening en ongevallen met voertuigen, water of gevaarlijke stoffen.

Leergang Bedrijfsbrandweer manschap bestrijder vliegtuigbrand

Na deze leergang ben je helemaal klaar om ingezet te worden bij vliegtuigincidenten op luchthavens. Je bestudeert belangrijke kenmerken van vliegtuigen en luchthavens en leert in de praktijk verschillende technieken om branden in en rond vliegtuigen te blussen.

Leergang Bedrijfsbrandweer bevelvoerder vliegtuigbrand

Word je bevelvoerder op een luchthaven? Dan biedt deze landelijke leergang je alles wat je nodig hebt om leiding te geven tijdens incidenten met vliegtuigen. Daarnaast leer je van alles over tactieken, gevarenherkenning en communicatie met de andere hulpdiensten.

Theorietraining Vliegtuigincidentbestrijding

Ben je een bevelvoerder van een korps dat een helikopterlandingsplaats of luchthaven in zijn verzorgingsgebied heeft? Of wil je simpelweg de basisprincipes van vliegtuigincidentbestrijding leren? Na deze training weet je precies wat je moet doen bij een vliegtuigincident.

Ploegentraining Vliegtuigincidentbestrijding

Ook als je niet op of bij een luchthaven gestationeerd bent, kan je korps te maken krijgen met vliegtuigincidenten. In deze ploegentraining leer je hoe je als team moet optreden bij een vliegtuigincident en hoe je de luchthavenbrandweer het beste kunt ondersteunen.

Training Helikopterbrandbestrijding HALO

Werk je bij een organisatie met een eigen helikopterplatform? Dan kun je het onderdeel Helikopterbrandbestrijding uit de leergang Vliegtuigincidentbestrijding als aparte module volgen. Je leert dan alles wat je moet weten om adequaat op te treden bij helikopterincidenten.

Heb je interesse in een van bovenstaande trainingen? Bel 020 601 2338 of mail naar VTC@schiphol.nl