Pak een deelfiets naar je eindbestemming

Werk je op Schiphol en moet je nog een stukje lopen tussen de bushalte en je werkplek? Of fiets je liever van het parkeerterrein naar kantoor? Dan kun je sinds 15 juli 2020 op verschillende plekken een deelfiets huren. Ideaal!

Wat is een deelfiets?

Een deelfiets is een fiets die je voor een enkel ritje huurt en dus niet per se op dezelfde plek hoeft in te leveren. De deelfietsen hebben een slim slot dat je met een app ontgrendelt, waarna de fiets klaar is voor gebruik.

Voor wie zijn de deelfietsen?

Iedereen die op de luchthaven werkt, mag gebruikmaken van de deelfietsen. Log in met je prive-emailadres en voer code bikeforfree2020 in voor een fietstegoed van 30 euro. Dit tegoed is geldig t/m 1 oktober 2020. Wil je hierna nog gebruikmaken van de fiets? Dat kan! Je betaalt dan 1 euro per 30 minuten. Werk je voor Royal Schiphol Group? Dan kun je gemakkelijk inloggen met je zakelijke e-mailadres en is het gebruik gratis.

Deelfietsen op Schiphol-Oost

Op Schiphol-Oost wordt al langere tijd gebruik gemaakt van deelfietsen. Het gebruik van die fietsen blijft vooralsnog ongewijzigd voor iedereen die op Schiphol-Oost werkzaam is en onder een bedrijfsaccount gebruik maakt van de fietsen. Deze fietsen zijn zwart met een oranje Flickbike logo.

Hoe werkt het?

  1. Download de Flickbike app op je smartphone.
  2. Kies voor ‘create new account’ en maak een account aan met je prive e-mailadres en eigen betaalgegevens. Met de code bikeforfree2020 kun je tot 1 oktober 2020 30 euro gratis fietstegoed krijgen. Voor medewerkers van Schiphol Group geldt: kies voor business login en maak een account aan met je zakelijke e-mailadres.
  3. Kijk op de plattegrond in de app waar een fiets staat.
  4. Scan de code op het slot met je telefoon en fietsen maar!
  5. Klaar met je rit? Zet je fiets op slot met de scanner in de Flickbike app.

Download de Flickbike app:
Download de app in de Apple App StoreDownload de app in Google Play

Waar staan de deelfietsen?

Je vindt uitgiftepunten voor de fietsen op de volgende plaatsen:

  • P57
  • Schiphol Plaza
  • Knooppunt Noord
  • Technisch Areaal Oost

In de app zie je direct waar een beschikbare fiets staat.

Waar laat ik de fiets achter?

Je kunt je fiets alleen op slot zetten in het deelfietsengebied. Dat is het gebied dat oplicht op je plattegrond in de app. Het zijn op hoofdlijnen de gebieden rondom de uitgiftepunten. De huur van je fiets eindigt automatisch als je de fiets op slot zet. De fiets wordt dan vrijgegeven voor de volgende gebruiker. Dankjewel dat je de fiets zo achterlaat dat hij niet in de weg staat of om kan vallen.

Wat als er iets mis is met een fiets?

Is er een fiets kapot of staat hij in de weg? Of heb je problemen met je account? Neem dan contact op met Flickbike via info@flickbike.nl of bel met +31 85 065 6612. Alle contactgegevens van Flickbike vind je terug in de app.

Waarom deelfietsen op Schiphol?

De deelfiets is een ideaal vervoermiddel voor de afstanden op het Schipholterrein, tussen terminal, kantoren en parkeerplaatsen. Het is bovendien een duurzaam vervoermiddel en draagt bij aan je gezondheid en vitaliteit. Kortom, een prima aanvulling op een goede bereikbaarheid per bus, trein en auto. Ervaar het gemak zelf!

Handig om te weten

Schiphol werkt voor de deelfietsen samen met leverancier Flickbike. Daarbij maken we gebruik van de standaard Flickbike app, zonder hier grote aanpassingen aan te doen. Deze app is daarom alleen in het Engels beschikbaar.