Nieuws: VBW Aankomstpassage maakt zich klaar voor ingebruikname

Het deelproject VBW Aankomstpassage bevindt zich in de laatste fase van uitvoering. De Operationele Laag op de Koepelstraat – die ruimte vrijmaakt voor de vernieuwing en verbouwing van het busstation op het Jan Dellaertplein tegenover Schiphol Plaza – begint steeds meer vorm te krijgen.

Gepubliceerd op: 31 juli 2023

De grondwerken (bodem, verlichting, kabels en leidingen) en de infrastructurele werken worden de komende periode afgerond. Verder is er een start gemaakt met de bouwwerkzaamheden van het sanitairgebouw, de droogloop (de nietjes), het zogenoemde scharnierpunt, het entreegebied en de nieuwe twintour draaideur op de plaats van de voormalige karrenregulatie lift naar de terminal. Later dit jaar zal ook een start worden gemaakt met het gebouw bij P41. Het tijdelijk busstation GOS werd dit voorjaar al in gebruik genomen voor de bussen naar de Keukenhof. Aan de overige halteplekken wordt momenteel de laatste hand gelegd.

Gedeeltelijke opening

Verder wordt de ingebruikname – dit najaar - door crewvervoer en taxi’s voorbereid. Hiervoor worden de laatste werkzaamheden afgerond voor de stroomvoorziening, de slagbomen, de verlichting en de bebording . Daarnaast werkt Schiphol IT momenteel aan de afronding van het taxiregulatie-systeem.

mks nietjes doek
Als het doek over de nietjes is gespannen, kunnen reizigers hun halte bij regen droog bereiken.

mks sanitairgebouw
Het sanitairgebouw (links) krijgt al vorm.

mks uithijslocatie ceintuurbaan
Op deze foto is de uithijslocatie op het viaduct van de Ceintuurbaan-Zuid te zien.