Het securityproces rondom afwijkende bagage 100% compliant: Smart security oplossing voor odd size bagage

Sommige odd size bagage kan of mag niet via de odd size band naar de bagagekelder maar moet met de odd size lift. Bijvoorbeeld omdat de bagage te zwaar is, zoals een scootmobiel. Er gaat een bagagemedewerker mee om de bagage te begeleiden. In de kelder stond voorheen een security beambte om toezicht te houden dat de bagagemedewerker niet de kelder in gaat, want hij is niet gescreend.

Om het securityproces 100 procent compliant en efficiënter te krijgen, hebben we dit toezicht met een IoT-oplossing (Internet of Things), vervangen. De oplossing is gebaseerd op micro movement-sensoren en camerabeelden. Onderaan de lift scannen de sensoren of er een persoon aanwezig is. De deur naar de bagagekelder gaat pas open wanneer er geen enkel niet-gescreend persoon aanwezig is. De bagagemedewerker in de kelder brengt de odd size dan vervolgens naar de Xray.

Bekijk dit filmpje voor meer uitleg

Lees ook de vorige blogs

  • Tap&go met je Digital Travel Credential!

    Gepubliceerd op:

    Kun je met een digitaal reisdocument sneller boarden en de grens passeren? Op verzoek van de EU testen we samen met de overheid en KLM een DTC.

  • Test afvangen ultrafijnstof met druppels

    Gepubliceerd op:

    We werken hard aan het verminderen van de hoeveelheid ultrafijnstof. Een mogelijkheid is het gebruik van waterdruppels om ultrafijnstof uit de lucht te halen.

  • Autonome Bussen

    Gepubliceerd op:

    Onze ambitie: tegen 2050 's werelds meest duurzame en toonaangevende luchthavens exploiteren. Daarom starten we met het testen van autonome bussen op airside.