Snelle service voor overstappers: Short Connection Pass

In 2019 stapte een derde van de reizigers op Schiphol direct over op een andere vlucht. Een deel van deze reizigers heeft een overstap korter dan één uur en passeert een veiligheidscontrole en paspoortcontrole. Een korte overstap kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een onverhoopte vertraging op de binnenkomende vlucht, of er is sprake van drukte bij de controles. Om het halen van de korte overstap aangenamer te maken en te versnellen ontwikkelde Schiphol de Short Connection Pass. Met deze pas kunnen reizigers met een korte overstaptijd versneld de wachtrij bij controles te passeren.

Handig voor reiziger en medewerker

Op twee pieren waar veel overstappers aankomen zijn speciale Short Connection Units geplaatst. Bij deze units kunnen reizigers zelf hun boardingpass scannen. Op basis van vluchtinformatie wordt de overstaptijd berekend. Bij een korte overstaptijd print de Unit een pas uit. Met deze pas kunnen reizigers gebruik maken van de ‘Short Connection Lane’ en hoeven zij niet in de rij te staan bij de veiligheids- en paspoortcontrole. Daarnaast is het met deze dienst voor medewerkers makkelijker om reizigers met een korte overstap te herkennen en te helpen.

Heeft de passagier geen korte overstaptijd maar scant hij wel zijn boardingpass, dan verschijnt er een melding in beeld dat er voldoende tijd is om de vlucht te halen.
Hierdoor vermindert Schiphol het risico op vertragingen voor vertrekkende vluchten met veel overstappers aan boord.

Voordelen van de Short Connection Pass op een rij:

  • Check zelf snel of je recht hebt op een snelle overstapservice
  • Bij een korte overstap krijg je versneld toegang tot de veiligheids- en paspoortcontrole
  • Met de pas ben je direct herkenbaar voor medewerkers

Lees ook de vorige blogs

  • Tap&go met je Digital Travel Credential!

    Gepubliceerd op:

    Kun je met een digitaal reisdocument sneller boarden en de grens passeren? Op verzoek van de EU testen we samen met de overheid en KLM een DTC.

  • Test afvangen ultrafijnstof met druppels

    Gepubliceerd op:

    We werken hard aan het verminderen van de hoeveelheid ultrafijnstof. Een mogelijkheid is het gebruik van waterdruppels om ultrafijnstof uit de lucht te halen.

  • Autonome Bussen

    Gepubliceerd op:

    Onze ambitie: tegen 2050 's werelds meest duurzame en toonaangevende luchthavens exploiteren. Daarom starten we met het testen van autonome bussen op airside.