Elektrisch reizen tussen vliegtuig en gate: Elektrisch van gate naar vlucht

Niet alleen voor de schermen, maar ook ‘achter de schermen’ nemen wij onze ambitie serieus. Daarom gebruiken wij nu ruim 50 elektrische bussen voor het vervoer van reizigers van hun vliegtuig naar de gate en vice versa.

DUURZAME TOEKOMST-optimale mobiliteit 2 elektrisch reizen tussen vliegtuig en gate

Elektrisch reizen tussen vliegtuig en gate

De elektrische bussen zijn speciaal ontworpen voor, en in samenwerking met, de luchthaven. Wij verduurzamen ons eigen wagenpark de komende jaren gefaseerd. Zodra een voertuig zijn levensduur bereikt, kijken wij of er een elektrisch alternatief beschikbaar is als vervanging. De komende jaren vervangen wij steeds meer personenbussen door elektrische varianten. Daarna volgen bestelbussen en trucks.

Duurzaam én comfortabel

Van het elektrisch rijden merk je niet zoveel. Wel dat je meer zitruimte en comfort hebt en dat er extra plaats is voor je bagage. Wij kunnen dit bieden omdat de bussen een kleinere accu hebben; toegespitst op de benodigde actieradius op Schiphol. Bij het ontwerp is extra aandacht besteed aan materialen, kleuren, stoelen, stangen en handlussen voor veel comfort voor de reiziger en een chique uitstraling.

Infrastructuur en laadpalen

Het aandeel elektrische voertuigen in onze gehele bedrijfsvoering groeit. Op ‘airside’ wordt ook door onze afhandelaren steeds meer elektrisch materieel ingezet. Deze ontwikkeling vraagt een goede afstemming en planning. Naast uitbreiding van elektrisch vervoer investeren wij dus ook in voldoende elektrische oplaadpunten en genoeg elektrische capaciteit. Het elektrisch rijden door de afhandelaren wordt vanuit de luchthaven stevig gestimuleerd door deze laadpunten ter beschikking te stellen. Op dit moment heeft iedere bus een eigen oplaadpaal op de luchthaven.