Over Schiphol Real Estate: Alles aan boord voor zakelijk succes

Luchthaven Schiphol is een unieke AirportCity die Nederland verbindt met de rest van de wereld. Al meer dan 100 jaar is dit gebied een bruisende en dynamische hub; een locatie waar inmiddels waar meer dan 500 bedrijven gevestigd zijn. De gebouwen en gebieden rondom de luchthaven zijn eigendom van Schiphol. Schiphol real Estate vervult hierin een bijzondere rol. We zijn namelijk niet alleen verhuurder van de bedrijfsgebouwen en kantoren, maar ook een toegewijde gebiedsregisseur met een langetermijnvisie. Alleen op deze manier creëer je een inspirerende vestigingslocatie die zich voortdurend aanpast aan de wensen van de tijd. Een plek waar organisaties zich graag vestigen en mensen elkaar ontmoeten en met plezier werken. Dé plek die alles aan boord heeft voor zakelijk succes.

Innovatief ontwikkelen, slim inrichten en uitmuntend managen

Schiphol Real Estate wil een werkomgeving creëren die faciliteert, maar ook verrast en inspireert. We zijn voortdurend in gesprek met alle gebruikers, zodat we actief kunnen inspelen op hun wensen. Dat doen we door slimme en duurzame technologieën toe te passen, die inzichten geven in het gebruik. Enerzijds zijn de gebruikers hierdoor in staat om nog beter gebruik te maken van hun huisvesting. Anderzijds kunnen wij met die inzichten onze vestigingslocatie gerichter managen. Dit maakt van Schiphol AirportCity een unieke vestigingsplaats.

Wij onderscheiden vier aandachtsgebieden om dit te bereiken:

Ons innovatie manifesto

1. Flexibiliteit: Oplossingen die met je mee schalen

Het aanpassingsvermogen van een organisatie is tegenwoordig essentieel. Markten en behoeften veranderen snel. Daarom vinden we het belangrijk om proactief mee te bewegen. Dat doen we bijvoorbeeld met flexibele vastgoedoplossingen waarbij we verder kijken dan het kantoorgebouw waarin je gevestigd bent. Wij bieden flexibiliteit in het hele gebied. Zo is er bijna altijd een passende oplossing voor handen.

2. Welzijn: Oog voor mens, bedrijf en planeet

We vinden het belangrijk dat iedereen z’n steentje bijdraagt in de balans tussen het welzijn van bedrijven, werknemers en onze planeet. Wij dus ook. Onze duurzame doelstellingen zijn sturend in hoe wij met ons vastgoed en onze gebieden omgaan. Verduurzaming van ons vastgoedportfolio is een voortdurend proces. We werken hard aan de reductie van het energiegebruik en zetten in op circulaire bouwmethodes. Ook besteden we veel aandacht aan het welzijn van alle werknemers in onze gebouwen door prettige en productieve werkplekken te bieden.

3. Verbinding: Een community die bedrijven en hun mensen laat groeien

Schiphol verbindt. Vanuit verbinding ontstaan nieuwe kansen, nieuwe inzichten en nieuwe partnerships. In het middelpunt daarvan staat ons communityplatform Spot dat ontmoetingen, kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling faciliteert met onder andere een jaarlijks TEDx event, workshops, sportactiviteiten en borrels. Zo creëren we een AirportCity die uitnodigt om met elkaar in verbinding te komen. Een omgeving met een bijzondere mix van bedrijven en werknemers die elkaar ontmoeten en inspireren.

4. Inspiratie: Een inspirerende werkomgeving die werkt voor mensen

In een geslaagde werkomgeving moet je je op je plek voelen. Daar helpt een inspirerende werkplek bij. Schiphol AirportCity biedt die dynamische omgeving, waar het 24/7 bruist van de energie. De plek waar de wereld samenkomt. We weten dat leven en werk steeds meer door elkaar heen lopen en dat daardoor de wensen van de werkomgeving veranderen. Daarom vind je allerlei handige voorzieningen binnen onze gebouwen. Denk aan: kinderopvang, supermarkten, koffietentjes, restaurants en fitnessclubs. Alles wat nodig is om de productiviteit en creativiteit van mensen en bedrijven te stimuleren. Schiphol AirportCity is een omgeving die inspireert en werkt voor de werknemers van vandaag.

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Wij helpen je graag.