Nieuws: Schiphol Oost is volop in ontwikkeling

Op donderdag 6 april jl. vond de eerste bewonersbijeenkomst van Schiphol Oost plaats. Onder het genot van een hapje en drankje werden de aankomende ontwikkelingen besproken. Onder leiding van het speciale Schiphol Oost team, aangesteld om het gebied aantrekkelijker en beter te maken, werd dieper ingegaan op de vernieuwde bereikbaarheid en faciliteiten.

Gepubliceerd op: 26 april 2017

Verbeterde bereikbaarheid door nieuwe busverbinding

De aanleg van de Hoogwaardige Openbaar Vervoersbaan (HOV)is gestart. De reden voor deze nieuwe busbaan was het creëren van een betere bereikbaarheid voor zowel reizigers als werknemers op en rond Schiphol.

De werkzaamheden zijn in volle gang en het streven is om eind 2017 te starten met een zeer gunstige dienstregeling. De busbaan wordt bijna drie kilometer lang en telt vier haltes. Elke 10 minuten zal er een bus vertrekken. De bus gaat rijden over een vrije busbaan van de Hendrik Walaardt Sacréstraat naar de Fokkerweg en is een belangrijke schakel in de Ringlijn van Schiphol.

P57 wordt verbeterd

Naast de nieuwe busverbinding worden ook de parkeervoorzieningen aangepakt. Momenteel wordt P57 verbeterd. De parkeerplaats zal na de oplevering (eind oktober 2017), plek hebben voor 1800 auto’s.

Foodtrucks

In april werd er op Schiphol Oost getest met de aanwezigheid van foodtrucks. Iedere dinsdag en donderdag stonden er foodtrucks met een divers aanbod. De foodtrucks zijn volop bezocht en de reacties zeer positief. Ze krijgen daarom een permanente plek op Schiphol Oost.

De foodtruck kun je op dinsdag en donderdag vinden achter gebouw 144. Benieuwd naar de foodtruck line-up voor Oost of wil je graag doorgeven welke foodtruck je op Oost zou willen zien? Kijk nu op de Spot Community.

Foodtruck

Word ook lid van de Spot Community

De Spot Community is een online platform voor iedereen die op Schiphol werkzaam is. Doel van het platform is werknemers binnen het Schiphol-gebied meer met elkaar te verbinden. Zo kun je hier al je vragen stellen aan medebewoners. Ook vind je op het platform een handige evenementenkalender waarop alle aankomende activiteiten te zien zijn. Nog geen lid? Meld je dan snel aan op www.spotschiphol.nl.