Mobiliteits- en vervoersprojecten: Optimale mobiliteit

Je wilt graag op tijd op Schiphol zijn en er niet te lang overdoen om weer thuis te komen. Een optimaal bereikbare luchthaven is daarom erg belangrijk. Maar een goede luchtkwaliteit op en rondom Schiphol ook. De focus in ons mobiliteits- en vervoersbeleid ligt daarom op schoon en minder wegverkeer van, naar en op Schiphol.

EEN DUURZAME TOEKOMST 4 optimale mobiliteit

Wij willen koploper zijn in het terugdringen van NOx, PMx en fijnstof door gemotoriseerd vervoer. Dit vinden we belangrijk voor de gezondheid van onze medewerkers en de directe omgeving. Met onderstaande projecten leveren we hier een bijdrage aan.

Elektrisch vervoer van en naar Schiphol

Heb je het al gezien? Op en rond Schiphol rijden steeds meer elektrische voertuigen. Deze goede ontwikkeling stimuleren wij van harte. Daarom rijden een aantal taxibedrijven op Schiphol met een vloot van inmiddels meer dan 300 elektrische taxi’s.

Daarnaast ontmoedigen wij het halen en brengen per auto, omdat dit vier autoritten betekent.

Elektrisch reizen tussen vliegtuig en gate

Niet alleen voor de schermen, maar ook ‘achter de schermen’ nemen wij onze ambitie serieus. Daarom gebruiken wij nu 35 elektrische bussen voor het vervoer van reizigers van hun vliegtuig naar de gate en vice versa. Deze zijn speciaal ontworpen voor, en in samenwerking met, de luchthaven.

De komende jaren vervangen wij steeds meer personenbussen door elektrische varianten. Daarna volgen bestelbussen en trucks.

400 Hz-installaties

Normaal gesproken gebruiken stilstaande vliegtuigen hun kerosine aangedreven hulpmotor of een diesel aggregaat voor elektriciteit en klimaatvoorziening. Om dit terug te dringen hebben wij 73 vliegtuigopstelplaatsen uitgerust met installaties voor walstroom (400 Hz) en pre-conditioned air units.

Opladen van je eigen elektrische auto

Wij verwelkomen elektrische auto’s graag. Daarom zorgt Schiphol Parking ervoor dat je op steeds meer plekken je auto elektrisch op kunt laden. Elektrisch laden is mogelijk op diverse Schiphol Parking parkeerlocaties.